Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Banca Mondială va sprijini startup-urile din Cluj

Banca Mondială (BM) va organiza la Cluj o consultare a startup-urilor locale pentru a descoperi împreună soluții inovatoare pentru reducerea problemelor cu care se confruntă județul, în vederea elaborării Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ).

Printre temele ce vor fi abordate sunt incluse următoarele calitatea vieții și condiții de trai la nivel județean (community engagement); relația cu administrația județeană și guvernanță locală; stimularea finanțării și dezvoltării startup-urilor, hub-urilor, makerspaces și incubatoarelor; spații pentru cocreare (fablabs, living labs).

Consultarea va avea loc în 16 decembrie 2019, la Cluj Hub. Evenimentul se adresează startup-urilor care dezvoltă soluții de smart city, de proptech sau aplicații de mobilitate, transport, calitatea vieții.

Acesta face parte dintr-o serie de ateliere tematice organizate de BM la care participă cei mai relevanți experți din domeniul respectiv, cu scopul identificării unor soluții concrete pentru reducerea disfuncționalităților care au reieșit în urma studiilor de fundamentare. Consiliul Județean Cluj a semnat în luna mari un contract de asistență tehnică cu BM, scopul parteneriatului fiind de a sprijini județul în întocmirea PATJ.

Documentul ce are caracter director pentru toate planurile urbanistice generale ale localităților urbane și rurale va stabili modalitățile cele mai eficiente în care teritoriul județului poate fi utilizat pentru a găzdui investițiile publice și private orientate către creșterea standardului de viață, a atractivității Clujului pentru investitori, antreprenori și turiști, atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și incluziune socială.

Procesul implică atât colectarea și prelucrarea unor informații primite de la partenerii celor două instituții, precum și o anchetă sociologică în rândul populației județului, care va fi finalizată până la sfârșitul anului.

 

 

Related posts

8 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă

Ligia Voro

100 days to the Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Mihai Daraban (CCIR): Creștere economică cu efecte imediate

redactia

Leave a Comment