Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Consiliul Județean Sibiu a semnat contractatul de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 106 E, în lungime de aproape 48 km.

Contractul a fost semnat pe data de 5 decembrie 2019, a anunțat CJ Sibiu. DJ 106 E traversează regiunea Mărginimea Sibiului, care este considerată o zonă turistică importantă a județului Sibiu, localitățile prin care trece acesta fiind Cristian (intersecția cu DN1) – Orlat – Sibiel – Vale – Sălişte – Galeş – Tilişca – Rod – Poiana Sibiului – Jina – limita județului Alba.

Din cele 5 oferte depuse, a fost desemnată câștigătoare compania Tehno Consulting Solution SRL, care va trebui să realizeze în termen de 4 luni documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru reabilitarea și modernizarea DJ 106 E, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu într-un comunicat de presă.

Valoarea contractului este de 448.949,79 lei fără TVA, față de valoarea estimată de 600.000 lei fără TVA.

„Drumul județean 106 E care traversează Mărginimea Sibiului, una dintre cele mai dezvoltate zone turistice din județul nostru a fost și este în atenția Consiliului Județean Sibiu pentru a fi modernizat. Având în vedere lungimea lui considerabilă și lucrările ample care trebuie făcute pentru consolidarea lui, Consiliul Județean Sibiu pregătește documentația necesară care va sta la baza accesării de finanțări externe. Din bugetul propriu, Consiliul Județean Sibiu a efectuat periodic lucrări de reparații și întreținere și lucrări de consolidare insuficiente însă pentru aducerea drumului la un standard modern”, spune președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Precizăm că la Ministerul Transporturilor există încă din anul 2017 o solicitare din partea Consiliului Județean Sibiu și una din partea Prefecturii Sibiu pentru reabilitarea acestui drum. În ultimii ani mai mulți deputați aleși pe circumscripția Sibiu au adresat întrebări ministerului cu privire la această problemă.

Related posts

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

O româncă, în premieră, în echipa de conducere a Asociaţiei Europene de Robotică

Stefana Muresan

Leave a Comment