Aniversări de companie Industrie Investitii Lideri si afaceri Sibiu Ultimele stiri

Continental: 15 ani de istorie la Sibiu

Continental a ajuns în 15 ani la aproximativ 4.000 de angajați în Sibiu, 6 module de producție și 3 clădiri dedicate activităților de cercetare și dezvoltare. În 2019, compania a investit peste 32 milioane de euro în al șaselea modul de producție și în al treilea centru de inginerie. Continental se va dezvolta în continuare în Sibiu, în funcție de evoluția pieței și a strategiei companiei.

Continental, companie tehnologică, aniversează în acest an 15 ani de activitate la Sibiu. În acest timp, compania a devenit cel mai mare angajator din regiune, cu aproximativ 4.000 de persoane care lucrează atât în producție, cât și în zona de cercetare și dezvoltare. Aniversarea a avut loc pe 6 Decembrie, la sediul Continental, în prezența autorităților locale, a universităților și a invitaților din Germania și din țară.

 Investiții de 32 de milioane de euro în două clădiri noi

Cu această ocazie, compania a inaugurat un nou modul de producție și o nouă clădire dedicate activităților de cercetare și dezvoltare.

Noul modul de producție este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m², iar zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, în timp ce spațiul dedicat birourilor a fost gândit pentru 250 persoane. Tehnologiile și echipamentele folosite sunt de ultimă generație.

Continental Sibiu a făcut pași importanți în direcția Industriei 4.0, iar roboții și coboții fac deja parte din fluxul de producție.

În ceea ce priveste clădirea dedicată activităților de cercetare și dezvoltare, aceasta este ridicată pe 3 niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4.600 m² și suprafața desfășurată de peste 12.000 m². Capacitatea noii clădiri este de 1.100 de persoane.

La parterul noului corp a fost amenjată și o aulă, precum și 2 laboratoare unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. În acest fel, pe lângă programele de practică și vizitele în companie, studenții vor avea o nouă posibilitate de a lua contact cu industria automotive, încă din timpul facultății.

Odată cu inaugurarea celor două clădiri, locația din Sibiu numără acum 6 module de producție și 3 clădiri pentru cercetare și dezvoltare. La Sibiu sunt dezvoltate, testate sau produse unități electronice de control pentru industria automotive, precum sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus, sisteme care contribuie la confortul în mașină sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

„Acum 15 ani am deschis această locație. În acel moment, nimeni nu credea că vom atinge această dimensiune. Planul inițial a fost mai modest decât acesta, dar angajamentul, pasiunea și expertiza oamenilor noștri, combinate cu sprijinul și deschiderea autorităților și a partenerilor din zona academică, ne-au adus unde suntem astăzi: cel mai mare angajator și unul dintre cei mai căutați angajatori din zona Sibiului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.

 

„Nu este doar sărbătoarea Continental, ci și sărbătoarea Sibiului. Administrația locală a fost și este deschisă față de investitori. Avem o relație corectă și echidistantă cu toți investitorii, dar nu se poate să nu recunoaștem că unii dintre dumneavoastră ați înțeles mai repede că spiritul Sibiului stă în comunitatea sa”, a spus și primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Planuri de viitor

Continental planifică să se extindă, inclusiv prin creșterea echipei, atât în zona de operatori/tehnicieni, cât și a inginerilor. Pentru a asigura angajări viitoare, Continental continuă să își dezvolte colaborarea cu instituțiile de învățământ din Sibiu și din țară. Pentru posturile care nu necesită studii superioare, compania continuă parteneriatul de succes cu Colegiul Tehnic „Independența” și va continua să investească în sistemul de școală profesională duală. În ceea ce privește personalul cu studii superioare, Continental va continua să colaboreze, la nivel strategic, cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea din Craiova, precum și cu alte universități din țară.

Related posts

Dimitris Raptis, noul CEO Globalworth Group

Ion Surdu

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

redactia

[Enjoy Transylvania!] Sovata – pearl of the medical spas. The resort with nine lakes and a plant-covered salt mountain

A. I.

Remus Borza, Lucian Isar și Răzvan Nicolescu vin la Tîrgu Mureș

Ligia Voro

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

Diriginții de șantier: avem potențialul imens de a prelua românii dați afară

Nora Dumitrescu

Delgaz Grid, finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei înVaslui

Ligia Voro

Timișoara: Gala de Binefacere a antreprenorilor italieni dedicată copiilor din medii defavorizate

redactia

1000 de participanți și 3000 de ore petrecute în programele educaționale Schaeffler România

Ligia Voro

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Nicolae Pop

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Liebrecht & wooD announces Liziera de Lac, the most ambitious residential project in S-E Bucharest, which offers a life in the middle of nature and avant-garde urban facilities | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Întreprinzătorii din Maramureș se vor consultanți la județ

Nora Dumitrescu

The new Globalworth Conference Center

Papuc Irina

TeraPlast și-a înființat propria firma de reciclare deșeuri din PVC

Stefana Muresan

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Stefana Muresan

Au început oficial demersurile pentru metrou la Cluj

redactia

Patru companii specializate în iluminat vor scoate Zalăul din beznă

Nora Dumitrescu

Bihorul, pe locul întâi în topul accesării fondurilor europene prin AFIR

Traian Dan

Start-Up Nation 2018, buget de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de firme

Stefana Muresan

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Virgin Hyperloop Unveils West Virginia as the Location for the Hyperloop Certification Center

Ionut Oprea

Birourile din primul parc industrial al Clujului, scoase la închiriere

Nora Dumitrescu

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

redactia

Leave a Comment