Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental: 15 ani de istorie la Sibiu

Continental a ajuns în 15 ani la aproximativ 4.000 de angajați în Sibiu, 6 module de producție și 3 clădiri dedicate activităților de cercetare și dezvoltare. În 2019, compania a investit peste 32 milioane de euro în al șaselea modul de producție și în al treilea centru de inginerie. Continental se va dezvolta în continuare în Sibiu, în funcție de evoluția pieței și a strategiei companiei.

Continental, companie tehnologică, aniversează în acest an 15 ani de activitate la Sibiu. În acest timp, compania a devenit cel mai mare angajator din regiune, cu aproximativ 4.000 de persoane care lucrează atât în producție, cât și în zona de cercetare și dezvoltare. Aniversarea a avut loc pe 6 Decembrie, la sediul Continental, în prezența autorităților locale, a universităților și a invitaților din Germania și din țară.

 Investiții de 32 de milioane de euro în două clădiri noi

Cu această ocazie, compania a inaugurat un nou modul de producție și o nouă clădire dedicate activităților de cercetare și dezvoltare.

Noul modul de producție este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m², iar zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, în timp ce spațiul dedicat birourilor a fost gândit pentru 250 persoane. Tehnologiile și echipamentele folosite sunt de ultimă generație.

Continental Sibiu a făcut pași importanți în direcția Industriei 4.0, iar roboții și coboții fac deja parte din fluxul de producție.

În ceea ce priveste clădirea dedicată activităților de cercetare și dezvoltare, aceasta este ridicată pe 3 niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4.600 m² și suprafața desfășurată de peste 12.000 m². Capacitatea noii clădiri este de 1.100 de persoane.

La parterul noului corp a fost amenjată și o aulă, precum și 2 laboratoare unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. În acest fel, pe lângă programele de practică și vizitele în companie, studenții vor avea o nouă posibilitate de a lua contact cu industria automotive, încă din timpul facultății.

Odată cu inaugurarea celor două clădiri, locația din Sibiu numără acum 6 module de producție și 3 clădiri pentru cercetare și dezvoltare. La Sibiu sunt dezvoltate, testate sau produse unități electronice de control pentru industria automotive, precum sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus, sisteme care contribuie la confortul în mașină sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

„Acum 15 ani am deschis această locație. În acel moment, nimeni nu credea că vom atinge această dimensiune. Planul inițial a fost mai modest decât acesta, dar angajamentul, pasiunea și expertiza oamenilor noștri, combinate cu sprijinul și deschiderea autorităților și a partenerilor din zona academică, ne-au adus unde suntem astăzi: cel mai mare angajator și unul dintre cei mai căutați angajatori din zona Sibiului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.

 

„Nu este doar sărbătoarea Continental, ci și sărbătoarea Sibiului. Administrația locală a fost și este deschisă față de investitori. Avem o relație corectă și echidistantă cu toți investitorii, dar nu se poate să nu recunoaștem că unii dintre dumneavoastră ați înțeles mai repede că spiritul Sibiului stă în comunitatea sa”, a spus și primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Planuri de viitor

Continental planifică să se extindă, inclusiv prin creșterea echipei, atât în zona de operatori/tehnicieni, cât și a inginerilor. Pentru a asigura angajări viitoare, Continental continuă să își dezvolte colaborarea cu instituțiile de învățământ din Sibiu și din țară. Pentru posturile care nu necesită studii superioare, compania continuă parteneriatul de succes cu Colegiul Tehnic „Independența” și va continua să investească în sistemul de școală profesională duală. În ceea ce privește personalul cu studii superioare, Continental va continua să colaboreze, la nivel strategic, cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea din Craiova, precum și cu alte universități din țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
agerpres.ro

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kuhnl a 3 companii din domeniul procesării de carne

Articolul următor

Politehniștii băimăreni au învățat cum să își facă un plan de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share