Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fortificațiile din Transilvania devin obiective turistice europene

Proiectul reabilitării Cetății din Oradea cu 21 de milioane de euro a fost prezentat în Belgia ca exemplu de bună practică la nivel european.

Doi experți din compartimentul turism ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) au participat la întâlnirea de lansare a proiectului Recapture The Fortress Cities (RFC), finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020. Întâlnirea a fost organizată de organizația inițiatoare a proiectului, Regionale Landschappen – Antwerp (Belgia).

Proiectul reunește șapte parteneri din tot atâtea state membre ale Uniunii Europene (Spania, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, România, Grecia) și își propune ca prin schimbul de experiență dintre parteneri și transferul de bune practici să contribuie a creșterea atractivității fortificațiilor din regiunile partenere și la creșterea capacității administrative prin dobândirea de competențe la nivelul grupurilor țintă și partenerilor implicați în proiect.

La întâlnire au fost prezenți toți partenerii proiectului  împreună cu o parte din membrii comitetelor regionale de reprezentanți – grupuri țintă invitate să își prezinte provocările și soluțiile pe care le au în vedere pe perioada desfășurării RFC.

Muzeul Orașului Oradea și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor au reprezentat Cetatea din Oradea, cu informații atât despre activitățile de valorificare a patrimoniului istoric și cultural din cetate, cât și despre finanțarea lucrărilor de restaurare prin intermediul a două proiecte cu finanțare europeană.

Cele două proiecte au fost implementate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, având o valoare totală de 21 de milioane de euro, rezultând o bună practică în dezvoltarea Regiunii Nord-Vest.

Evenimentul de lansare le-a oferit participanților posibilitatea de a se familiariza cu aspectele specifice din regiunile partenere în ceea ce privește situația fortificațiilor avute în vedere pentru îmbunătățire.

Partenerii au participat la vizite de studiu și la discuții pe secțiuni formate din organizații importante la nivel regional în ceea ce privește mediul, patrimoniul, dezvoltarea și planificarea teritoriului, dezvoltarea turismului și autoritățile publice locale.

Activitățile din perioada următoare – cu preponderență la începutul anului 2020 – vor fi legate de consolidarea comitetelor regionale de reprezentanți (grupuri țintă locale) în toate regiunile partenere coroborat cu organizarea primelor întâlniri la nivel regional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Politehniștii băimăreni au învățat cum să își facă un plan de afaceri

Articolul următor

Măcelarii de la Moldovan, demonstrație în trei generații la Carnexpo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share