Bihor Cluj Turism Ultimele stiri

Fortificațiile din Transilvania devin obiective turistice europene

Proiectul reabilitării Cetății din Oradea cu 21 de milioane de euro a fost prezentat în Belgia ca exemplu de bună practică la nivel european.

Doi experți din compartimentul turism ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) au participat la întâlnirea de lansare a proiectului Recapture The Fortress Cities (RFC), finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2014-2020. Întâlnirea a fost organizată de organizația inițiatoare a proiectului, Regionale Landschappen – Antwerp (Belgia).

Proiectul reunește șapte parteneri din tot atâtea state membre ale Uniunii Europene (Spania, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, România, Grecia) și își propune ca prin schimbul de experiență dintre parteneri și transferul de bune practici să contribuie a creșterea atractivității fortificațiilor din regiunile partenere și la creșterea capacității administrative prin dobândirea de competențe la nivelul grupurilor țintă și partenerilor implicați în proiect.

La întâlnire au fost prezenți toți partenerii proiectului  împreună cu o parte din membrii comitetelor regionale de reprezentanți – grupuri țintă invitate să își prezinte provocările și soluțiile pe care le au în vedere pe perioada desfășurării RFC.

Muzeul Orașului Oradea și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Bihor au reprezentat Cetatea din Oradea, cu informații atât despre activitățile de valorificare a patrimoniului istoric și cultural din cetate, cât și despre finanțarea lucrărilor de restaurare prin intermediul a două proiecte cu finanțare europeană.

Cele două proiecte au fost implementate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, având o valoare totală de 21 de milioane de euro, rezultând o bună practică în dezvoltarea Regiunii Nord-Vest.

Evenimentul de lansare le-a oferit participanților posibilitatea de a se familiariza cu aspectele specifice din regiunile partenere în ceea ce privește situația fortificațiilor avute în vedere pentru îmbunătățire.

Partenerii au participat la vizite de studiu și la discuții pe secțiuni formate din organizații importante la nivel regional în ceea ce privește mediul, patrimoniul, dezvoltarea și planificarea teritoriului, dezvoltarea turismului și autoritățile publice locale.

Activitățile din perioada următoare – cu preponderență la începutul anului 2020 – vor fi legate de consolidarea comitetelor regionale de reprezentanți (grupuri țintă locale) în toate regiunile partenere coroborat cu organizarea primelor întâlniri la nivel regional.

Related posts

MPR Partners este membru al Consiliului Național de Transformare Digitală

Ionut Oprea

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Compania Jidvei a premiat câștigătorii Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur”

Ligia Voro

„Drumul Sării”, noua atracţie turistică a Sovatei

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

ADP Oradea a donat Spitalului Municipal Oradea cinci aparate de ventilație

Traian Dan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

A. I.

Carbochim, nou Consiliu de Administraţie prin metoda votului cumulativ

Stefana Muresan

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Tenaris va produce oțel cu ajutorul hidrogenului verde

Nora Dumitrescu

Campanie pentru ridicarea de locuințe sociale în marile orașe

Nora Dumitrescu

Clujul este pe primul loc în țară la absorbția fondurilor europene, devenind astfel și județul cu cel mai mare buget din România. Bătălia pentru acești bani și eforturile depuse.

Nicolae Pop

Grupul Tenaris a făcut un profit de 50 milioane euro la Zalău

Nora Dumitrescu

Comisia Europeană majorează sprijinul național acordat fermierilor până la 25.000 de euro. Plăți retroactive

Stefana Muresan

Transilvania se umple de supermarketuri

Nora Dumitrescu

Uber revine în Cluj

Stefana Muresan

Fabricile din Maramureș vor dispune de debite de apă suplimentare

Nora Dumitrescu

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

Lucrări de infrastructură în Turda, în valoare de 30 mil. euro, atribuite companiilor Diferit, Viarom Construct, Bema Prodserv și Tirenna Scavi

Stefana Muresan

Investiție de aproape 177 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Traian Dan

Electroglobal Cluj mizează pe afaceri de peste 22 mil. euro

Stefana Muresan

Campania „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!” la finalul anului 2018

redactia

POZITIV TB – Dinu Meșter, președintele Federației Patronilor Bihor: „Criza Covid-19, oportunitate pentru Umanitate”

Traian Dan

Aeroportul Iasi a inregistrat, in premiera, 1 milion de pasageri

Stefana Muresan

Leave a Comment