Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profi devine partener al proiectului „Monitorul Prețurilor”, alături de alte 9 lanțuri de magazine

economica.net

Rețeaua Profi a devenit partener al proiectului Monitorul Prețurilor derulat de Consiliul Concurenței, și, ca urmare, preţurile produselor alimentare practicate de aceste magazine sunt acum disponibile pe platforma www.monitorulpreturilor.info. La ora actuală, platforma online afișează prețurile produselor alimentarea practicate la nivelul întregii țări de 9 lanțuri de magazine: Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan și Profi.

Consiliul Concurenței precizează că plicația Monitorul Prețurilor are două componente:

Monitorul Prețurilor produselor alimentare, lansat la mijlocul lunii octombrie 2019, permite consumatorilor să identifice magazinele din zona în are se află, magazinele în care sunt disponibile produsele pe care doresc să le achiziționeze, precum și prețurile practicate de acestea;

Monitorul Prețurilor Carburanților, care a demarat la începutul lunii iulie 2019, permițând consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto, în funcție de zonă, traseu sau de alte servicii oferite.

De la lansare și până la începutul lunii decembrie, pe Monitorul Prețurilor produselor alimentare s-au înregistrat peste 130.000 de căutări. Cele mai căutate produse sunt: bananele, ceafa de porc fără os, făina, cotletul de porc, uleiul de floarea soarelui, zahărul, ouăle. Monitorul Prețurilor produselor alimentare a fost accesat cel mai des dimineața, între orele 8,00 și 12,00, și seara, în intervalul 19,00 – 21,00.

În ceea ce privește Monitorul Prețurilor Carburanților, s-au înregistrat aproximativ 3 milioane de căutări. Benzina standard conduce detaşat în topul căutărilor, reprezentând 32% din total, urmată de motorina standard cu 22%. De asemenea, 47.500 dintre căutări, adică 2% din total, au vizat staţiile de încărcare a maşinilor electrice.

Monitorul prețurilor poate fi accesat la nivelul întregii țări de pe mobil, tabletă sau PC, și afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine. Aplicația pentru mobil poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar platforma web poate fi accesată la adresa www.monitorulpreturilor.info.

Aplicația Monitorul prețurilor este dezvoltată de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Consiliul Concurenței gestionează platforma, dar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere. Proiectul are o valoare totală de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro) și este finanțat integral de la bugetul de stat.

Inițial, proiectul Monitorul Prețurilor a fost iniţiat sub formă de pilot de autoritatea de concurență în noiembrie 2016, , fiind accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov și oferind preţurile pentru 128 de produse.

Foto: economica.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Mai mulți oameni de afaceri din Sibiu au creat Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Articolul următor

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share