Ultimele stiri

Profi devine partener al proiectului „Monitorul Prețurilor”, alături de alte 9 lanțuri de magazine

economica.net

Rețeaua Profi a devenit partener al proiectului Monitorul Prețurilor derulat de Consiliul Concurenței, și, ca urmare, preţurile produselor alimentare practicate de aceste magazine sunt acum disponibile pe platforma www.monitorulpreturilor.info. La ora actuală, platforma online afișează prețurile produselor alimentarea practicate la nivelul întregii țări de 9 lanțuri de magazine: Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan și Profi.

Consiliul Concurenței precizează că plicația Monitorul Prețurilor are două componente:

Monitorul Prețurilor produselor alimentare, lansat la mijlocul lunii octombrie 2019, permite consumatorilor să identifice magazinele din zona în are se află, magazinele în care sunt disponibile produsele pe care doresc să le achiziționeze, precum și prețurile practicate de acestea;

Monitorul Prețurilor Carburanților, care a demarat la începutul lunii iulie 2019, permițând consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto, în funcție de zonă, traseu sau de alte servicii oferite.

De la lansare și până la începutul lunii decembrie, pe Monitorul Prețurilor produselor alimentare s-au înregistrat peste 130.000 de căutări. Cele mai căutate produse sunt: bananele, ceafa de porc fără os, făina, cotletul de porc, uleiul de floarea soarelui, zahărul, ouăle. Monitorul Prețurilor produselor alimentare a fost accesat cel mai des dimineața, între orele 8,00 și 12,00, și seara, în intervalul 19,00 – 21,00.

În ceea ce privește Monitorul Prețurilor Carburanților, s-au înregistrat aproximativ 3 milioane de căutări. Benzina standard conduce detaşat în topul căutărilor, reprezentând 32% din total, urmată de motorina standard cu 22%. De asemenea, 47.500 dintre căutări, adică 2% din total, au vizat staţiile de încărcare a maşinilor electrice.

Monitorul prețurilor poate fi accesat la nivelul întregii țări de pe mobil, tabletă sau PC, și afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine. Aplicația pentru mobil poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar platforma web poate fi accesată la adresa www.monitorulpreturilor.info.

Aplicația Monitorul prețurilor este dezvoltată de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării. Consiliul Concurenței gestionează platforma, dar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere. Proiectul are o valoare totală de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro) și este finanțat integral de la bugetul de stat.

Inițial, proiectul Monitorul Prețurilor a fost iniţiat sub formă de pilot de autoritatea de concurență în noiembrie 2016, , fiind accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov și oferind preţurile pentru 128 de produse.

Foto: economica.net

Related posts

Americanii de la 3Pillar Global angajează 100 de IT-iști în centrele din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

Lanţul internaţional Marriott deschide hotel de patru stele la Cluj-Napoca și Timișoara

redactia

UBB devine parte a consorțiului universitar european condus de Universitatea din Lille – Franța

Stefana Muresan

Adriana Cotel, şefa Agenţiei Medicamentului, numită în fruntea Casei Naţionale de Sănătate

redactia

Patru proiecte digitale de sănătate din Cluj, dezvoltate pe bani europeni

Nora Dumitrescu

Coresi – 5 ani la Brașov: Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Papuc Irina

Floreștiul și-a primenit căile de acces către Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

CJ Sibiu a finalizat un proiect european de 73,8 mil. lei pentru închiderea depozitelor necon­forme de deşeuri din judeţ

redactia

Peste 117 milioane de euro investiți în imobiliare, în T1

Ligia Voro

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Virgil Păunescu, Oncogen: „Sunt primul român vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul dezvoltat la Oncogen. Statul nu a făcut nimic, zero fonduri pentru finanțare”

Papuc Irina

Clujul și-a luat “partea leului” în Consiliul pentru Dezvoltare Nord-Vest

Nora Dumitrescu

Propunerile CCIR pentru diminuarea efectelor COVID-19 asupra mediului de afaceri

Traian Dan

Fujikura va produce viziere anticoronavirus la Cluj

Nora Dumitrescu

ARL Cluj (Strabag), lucrări de 2,3 mil. euro pentru apă și canalizare în Bistrita-Nasaud

Stefana Muresan

Uzinele Fujikura își reiau activitatea în România

Nora Dumitrescu

Clujenii de la TCI vor moderniza clădirea SMURD din Zalău

Nora Dumitrescu

Neogen investeste in Conso

Stefana Muresan

Zacaria lansează în Sibiu ZHub – un spațiu de coworking, un cerc de viitori prieteni

Papuc Irina

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (II)

Ligia Voro

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ion Surdu

Ioan Nani, Director General: Antibiotice își extinde prezența internațională

Papuc Irina

Leave a Comment