Brașov Industrie Ultimele stiri

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

AHRO

Airbus Helicopters Romania (AHRO) a primit din partea Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale autorizaţia RMAR 21J, devenind astfel prima companie din România autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat.

În baza autorizaţiei RMAR 21J, Airbus Helicopters România va putea să proiecteze şi să aprobe modificări şi reparaţii minore şi să efectueze activităţi de proiectare în scopul obţinerii unui certificat de tip suplimentar şi aprobări de proiect de reparaţie majoră pe elicopterele de stat româneşti (aparţinând unor instituţii precum SMURD, Poliţie, Armată). De asemenea, activităţi de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare şi de stat ale altor ţări, cu condiţia ca acestea să accepte şi să recunoască autorizarea RMAR21J deţinută de Airbus Helicopters România. „Primirea acestei autorizaţii este o veste excelentă pentru noi. Mă bucur că echipa noastră a trecut cu succes de auditul Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale. Această autorizare va crea, cu siguranţă, noi oportunităţi de dezvoltare a companiei şi ne va permite, în acelaşi timp, să sprijinim în cel mai profesionist mod elicopterele de stat româneşti”, a declarat Georges Durdilly, şeful Airbus în România, citat de Bizbrasov.

Potrivit generalului-maior Viorel Pană, această autorizare se înscrie în demersurile naţionale mai ample de recunoaştere a Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale de către NATO şi de către alte Autorităţi Aeronautice Militare, în scopul validării certificărilor emise de către Autoritatea Aeronautică Militară Naţională.

„Obţinerea de către compania Airbus Helicopters România a autorizării RMAR 21J demonstrează capacitatea acesteia de a proiecta modificări ale elicopterelor din dotarea instituţiilor statului cu atribuţii în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”, a mai spus Viorel Pană. Până acum, AHRO a putut realiza aceste activităţi pentru elicoptere civile, pe baza autorizaţiei PART 21J emisă de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA).

Autorizaţia RMAR 21J este similară ca scop cu cea emisă de EASA, însă conţine câteva privilegii adiţionale semnificative, cum ar fi efectuarea zborurilor de test pentru proiectele pe care le va certifica AHRO, şi un scop extins pentru sistemele electrice şi de avionică ale elicopterelor. Airbus este lider în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe.

Foto: AHRO

Related posts

NUNNER Logistics alege P3 pentru extinderea operațiunilor în România

Papuc Irina

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

Altex a investit 5,3 milioane de euro pentru inaugurarea unui nou concept

Ligia Voro

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Traian Dan

POZITIV TB: Claudia Burghelea, Director Marketing Dacia Plant – „Vânzările nu au fost afectate. Noi chiar am angajat 30 de oameni care ar fi intrat în șomaj”

Ion Surdu

Dorel Duță, președinte UNSICAR: “Problema în asigurări nu este dacă se întâmplă riscul, ci când”

Ligia Voro

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

Chirurgie robotică la Spitalul Pelican din Oradea

Traian Dan

Programul Start-Up Nation demarează mâine

redactia

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Trei măsuri de comunicare proactivă cu investitorii

Ion Surdu

Peste 100 de startup-uri câștigătoare la Startarium PitchDay 2018. Trofeul competiției pentru startup-uri a fost revendicat de iTux

redactia

Brașov- Bilka, creșteri spectaculoase

Stefana Muresan

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Orașul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinații europene

Traian Dan

Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive in fabrica din Timisoara

Stefana Muresan

Oradea si Brasov, orasele cu cel mai bun acces la zonele de recreere

Stefana Muresan

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Papuc Irina

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

Presiuni pentru construirea ocolitoarei Someș Express

Nora Dumitrescu

Theodora Golf Club anunță deschiderea terenului și prima competiție: Cupa Transavia, ediție aniversară

Stefana Muresan

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

Leave a Comment