Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

AHRO

Airbus Helicopters Romania (AHRO) a primit din partea Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale autorizaţia RMAR 21J, devenind astfel prima companie din România autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat.

În baza autorizaţiei RMAR 21J, Airbus Helicopters România va putea să proiecteze şi să aprobe modificări şi reparaţii minore şi să efectueze activităţi de proiectare în scopul obţinerii unui certificat de tip suplimentar şi aprobări de proiect de reparaţie majoră pe elicopterele de stat româneşti (aparţinând unor instituţii precum SMURD, Poliţie, Armată). De asemenea, activităţi de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare şi de stat ale altor ţări, cu condiţia ca acestea să accepte şi să recunoască autorizarea RMAR21J deţinută de Airbus Helicopters România. „Primirea acestei autorizaţii este o veste excelentă pentru noi. Mă bucur că echipa noastră a trecut cu succes de auditul Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale. Această autorizare va crea, cu siguranţă, noi oportunităţi de dezvoltare a companiei şi ne va permite, în acelaşi timp, să sprijinim în cel mai profesionist mod elicopterele de stat româneşti”, a declarat Georges Durdilly, şeful Airbus în România, citat de Bizbrasov.

Potrivit generalului-maior Viorel Pană, această autorizare se înscrie în demersurile naţionale mai ample de recunoaştere a Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale de către NATO şi de către alte Autorităţi Aeronautice Militare, în scopul validării certificărilor emise de către Autoritatea Aeronautică Militară Naţională.

„Obţinerea de către compania Airbus Helicopters România a autorizării RMAR 21J demonstrează capacitatea acesteia de a proiecta modificări ale elicopterelor din dotarea instituţiilor statului cu atribuţii în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”, a mai spus Viorel Pană. Până acum, AHRO a putut realiza aceste activităţi pentru elicoptere civile, pe baza autorizaţiei PART 21J emisă de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA).

Autorizaţia RMAR 21J este similară ca scop cu cea emisă de EASA, însă conţine câteva privilegii adiţionale semnificative, cum ar fi efectuarea zborurilor de test pentru proiectele pe care le va certifica AHRO, şi un scop extins pentru sistemele electrice şi de avionică ale elicopterelor. Airbus este lider în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe.

Foto: AHRO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
exquis.ro

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Articolul următor

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share