Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BNR lansează monede cu tema „30 de ani de la Revoluția Română”: două pentru colecționare și una pentru circulație

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 16 decembrie 2019, monede din argint și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Potrivit datelor BNR, aversul monedei din argint prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” și valoarea nominală „10 LEI”.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019”, valoarea nominală „50 BANI” și litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare.

Aversul monedei din alamă pentru circulație prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” și valoarea nominală „50 BANI”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă o imagine din timpul Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția circulară ,,REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE” și anul când au avut loc evenimentele „1989”.

Monedele vor avea un tiraj de 500 de bucăți pentru cea din argint; 50.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru colecționare și 10.000.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru circulație.

Preţurile de vânzare sunt: 355 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate și 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare, transmite BNR într-un comunicat de presă.

Instituția precizează că monedele din argint, monedele din alamă pentru colecționare și monedele de circulație, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint și a monedelor din alamă pentru colecționare, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Timişoara a fost finalizat un nou complex imobiliar, în valoare de 10 milioane de euro, realizat de un grup de investiţii din Cluj

Articolul următor

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share