Finante-banci Ultimele stiri

BNR lansează monede cu tema „30 de ani de la Revoluția Română”: două pentru colecționare și una pentru circulație

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 16 decembrie 2019, monede din argint și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Potrivit datelor BNR, aversul monedei din argint prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” și valoarea nominală „10 LEI”.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019”, valoarea nominală „50 BANI” și litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare.

Aversul monedei din alamă pentru circulație prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” și valoarea nominală „50 BANI”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă o imagine din timpul Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția circulară ,,REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE” și anul când au avut loc evenimentele „1989”.

Monedele vor avea un tiraj de 500 de bucăți pentru cea din argint; 50.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru colecționare și 10.000.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru circulație.

Preţurile de vânzare sunt: 355 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate și 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare, transmite BNR într-un comunicat de presă.

Instituția precizează că monedele din argint, monedele din alamă pentru colecționare și monedele de circulație, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint și a monedelor din alamă pentru colecționare, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Related posts

Besmax Pharma Distribution și MS au semnat contractul de donație a echipamentelor ce pot salva mii de pacienți cu Covid-19. În 2 săptămâni protocoalele trebuie să fie gata

Papuc Irina

JIDVEI: 14 milioane de sticle de vin vândute în 2017 și 80 de medalii obținute la concursuri internaționale

Stefana Muresan

Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

Traian Dan

Lotul patru al Autostrăzii Lugoj- Deva va putea fi dat în circulaţie în octombrie, dau asigurări antreprenorii spanioli

Stefana Muresan

Belgian Week 2018: networking & new projects

Ionut Oprea

The Touristic, Medieval and Exuberant Sibiu

Stefana Muresan

Trafic restricționat astăzi pe Autostrada A1, până la ora 16.00

Papuc Irina

Compania de transport, distribuţie şi logistică Aquila Ploiesti a cumparat distribuitorul Agrirom din Arad, cu afaceri de 44 milioane euro

redactia

RO-Wine Cluj devine festival anual

redactia

22 de tramvaie noi, fabricate la Arad, vor circula în Cluj – Napoca

Stefana Muresan

Brașovul își va premia oamenii de afaceri la începutul lunii septembrie, într-o locație în aer liber, de peste 10.000 mp

redactia

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Ligia Voro

City Gate Plaza Refurbishment

Ionut Oprea

Grupul Tenaris a făcut un profit de 50 milioane euro la Zalău

Nora Dumitrescu

Hibrizi cu adevărat high oleici!

redactia

A început construcția autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Besmax Distribution va trimite în Maramureș un echipament anticoronavirus

Nora Dumitrescu

15 shopping corners Decathlon vor fi deschise în hipermarketurile Auchan în acest an

Nora Dumitrescu

ADR Vest – 20 de ani de la înființare

Stefana Muresan

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Papuc Irina

Undă verde de la Cluj pentru Someș Expres

Nora Dumitrescu

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

Turcii se întorc pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

Leave a Comment