Cluj Real Estate Timiș

La Timişoara a fost finalizat un nou complex imobiliar, în valoare de 10 milioane de euro, realizat de un grup de investiţii din Cluj

La Timişoara a fost finalizat un nou complex imobiliar, o investiţie de zece milioane de euro, realizată de un grup de investiţii din Cluj Napoca. Acesta se deosebeşte în piaţa ansamblurilor rezidenţiale prin faţada ventilată – un sistem de placare exterioară pentru clădiri ce combină estetica, funcţionalitatea, mentenanţa uşoară şi eficienţa energetică.

Timişoara se află într-o continuă expansiune atunci când vorbim despre sectorul construit. Asemenea oraşelor europene, zona de nord a Timişoarei prinde contur şi se transformă, datorită investiţiilor pe care aceasta îl atrage.

Unul dintre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care şi-a deschis porţile este Campeador, care a fost ridicat în Calea Torontalului. Ansamblul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5000 mp şi cuprinde 166 apartamente, opt penthouse-uri și aproximativ 1.300 mp spații comerciale la parter. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 10.000.000 de euro.

Clădirea se remarcă prin sistemul faţadei, unul folosit foarte mult în arhitectura clădirilor din Vest. Sistemul de faţadă ventilată protejează structura peretelui şi creşte rezistenţa la variaţiile de temperatură. Pe scurt, pe timpul verii, acest sistem reflectă căldura solară, astfel temperatura din interiorul clădirii va fi mai mică, iar în timpul iernii, termoizolaţia uscată previne răcirea excesivă.

“Sistemul a fost creat, în primul rând, pentru termoizolarea eficientă a interiorului, iar acest lucru se produce datorită faptului că spaţiul dintre plăcile exterioare şi termoizolație creează un strat de aer ventilat, care în combinaţie cu acţiunea unui strat izolant aplicat pe pereţii clădirilor îmbunătăţeşte eficienţa termică a clădirii”, a declarat Andrei Abrudan, director comercial Campeador.

Lucrările pentru ansamblul rezidenţial au început în februarie 2018, iar în acest moment sunt finalizate. Proiectul are apartamente cu 1 camera, 2 camere, 3 camere şi 4 camere, 8 penthouse-uri cu suprafeţe cuprinse între 92 şi 107 mp şi terase de 20, respectiv 80 mp.

Related posts

Casa care bloca autostrada Sebeş-Turda a fost demolată

Stefana Muresan

Mega Image, sediu in Plaza Romania Offices

Transilvania Business

Profesor de la UBB, pe lista Highly Cited Researchers pentru anul 2018

redactia

Leave a Comment