Arad Sanatate

Spitalul Clinic Judeţean Arad a primit aparatură medicală de 8,4 milioane de lei

Cea mai mare unitate medicală arădeană a primit de la bugetul de stat suma de 8,4 milioane de lei, bani alocaţi pentru achiziţia de aparatură performantă. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat cu aparatură medicală nouă, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Arad având o contribuție de 10%. Cu această investiție, suma de bani investită anul acesta în aparatură medicală de nouă generație, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a ajuns la  19 milioane de lei.

„Finanțarea primită de la Ministerului Sănătății este foarte importantă pentru că am reușit să aducem 12 aparate noi pentru Spitalul Județean. Această finanțare demonstrează că, atunci când în prim-plan avem interesul cetățeanului, conlucrarea între administrația centrală și cea locală devine realitate”, a aunţat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Aparatura deservește mai multe secții – chirurgie, radiologie, cardiologie, oftalmologie etc. – procedura de achiziție fiind deja cuprinsă în dotările Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală a fost dotat zilele trecute cu patru aparate de radiologie, digitale, două cu câte un post de grafie și două cu două posturi – unul pentru scopie și unul pentru grafie. Aparatele sunt produse în Franța, sunt digitale și nu mai necesită folosirea filmului și a substanțelor chimice necesare developării. Imaginile sunt captate de aparat și salvate direct în rețea, iar ca o noutate, imaginile pot fi prelucrate pentru a obține o diagnosticare eficientă a pacientului. Noile echipamente reduc expunerea pacientului la radiații, scăderea poluării, și totodată, fiind digitale, reduc costurile deoarece numai folosim filme și substanțe necesare developării”, a declarat şi Oana Amza, medic șef laboratorul radiologie și imagistică medicală.

Related posts

Casa Neuman, fosta reşedinţă a cuplului Ceauşescu, scoasă la vânzare pe 2,7 mil. euro

Robert Bloancă

Timișoara: Spitalul Première, investiții de 8 milioane de euro până la finalul anului 2018

Stefana Muresan

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Papuc Irina

Leave a Comment