Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se scumpeşte gigacaloria la Timişoara, dar creşte şi subvenţia pentru populaţie

Pentru a face faţă scumpirilor, cei de la Colterm au solicitat Consiliului Local Timişoara majorarea preţului gigacaloriei produse pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în oraş. Iar CLT şi-a dat acordul, la fel a fost aprobată şi majorarea subvenţiei plătite pentru a se menţine preţul actual al căldurii pentru populaţie, decizie luată pentru a încuraja intrarea clienţilor în sistemul de furnizare a energiei termice în sistem centralizat.

Majorarea a fost aprobată în urma unei decizii de reglementare a prețului de către ANRE, spune primarul Nicolae Robu. Cei care ar fi fost cel mai afectaţi de măsură, respectiv persoanele fizice abonate ale sistemului, nu vor avea de suferit, pentru că diferenţa va fi acoperită prin majorarea valorii subvenţiei de la buget.

„S-au ajustat prețurile la nivelul Autorității Naționale de Reglementare a prețurilor în zona aceasta energetică, ținându-se cont de creșterea preţurilor la diversele ingrediente ce intră în procesul de producție și distribuție a gigacaloriei. Legea cere ca acel preț, deși e stabilit la nivelul Autorității Naționale, să fie aprobat și în Consiliul Local. Acum s-a dat aprobarea pentru acea majorare pe care nu o vor simți consumatorii. Deci cetățenii nu vor simți nicio majorare de preț”, a spus primarul Timișoarei.

Preţul actual al energiei termice livratã consumatorilor din sistemul centralizat este de 402,10/MWh inclusiv TVA. Diferenţa în plus nu e una foarte mare.

„Urmare a celor prezentate mai sus, se propune modificarea/ajustarea preţului local de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată de Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A. diferenţiat pe tipuri de consumatori, respectiv: – consumatori casnici la valoarea de 415,39 lei/MWh inclusiv TVA; – consumatori non-casnici la valoarea de 360,90 lei/MWh exclusiv TVA. În aceste condiţii, pentru păstrarea constantă a preţului de facturare la populaţie, ca măsură de încurajare a abonării la Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A., se impune creșterea subvenţiei de la 193,98 lei/MWh la 207,27 lei/MWh, adică cu 13,29 lei/MWh cu TVA inclus”, se arată în hotărârea adoptată de CLT, marţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Articolul următor

Spitalul Clinic Judeţean Arad a primit aparatură medicală de 8,4 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share