Industrie Investitii IT&C Ultimele stiri

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Startup-ul românesc de tehnologia financiară automatizată FintechOS a primit o investiţie Series A în valoare de 14 milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures, scrie Startupcafe.ro.

Cu ajutorul tehnologiei și expertizei FintechOS băncile și companiile de asigurări pot lansa cu o viteză fără precedent – în săptămâni, în loc de luni sau ani – produse și servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date. Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienții în procesul lor de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma integrându-se cu ușurință cu tehnologiile din infrastructura existentă.

FintechOS oferă clienților săi posibilitatea de a utiliza date din peste 150 de surse integrate (din rețele sociale, informații contextuale, sisteme în cloud și soluții enterprise), precum și 20 de procese financiare automatizate (bazate pe inteligență artificială, precum KYC – Know Your Customer, Customer 360, prețuri, analiză de risc etc). De asemenea, FintechOS pune la dispoziție și un marketplace cu peste 50 de aplicații open source create pentru a facilita utilizarea tehnologiei în procesele de onboarding a clienților noi, de creditare, economisire, asigurări sau pensii. De asemenea, parteneriatele strategice cu companii mari precum Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient și CapGemini permit intrarea și adopția mai rapidă a tehnologiei FintechOS pe numeroase piețe, mai scrie sursa citată.

Fondată în 2017 de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, compania are acum clienți în peste 20 de țări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019. Capitalul suplimentar obținut prin noua rundă de finanțare va fi utilizat pentru a continua ritmul rapid de creștere a companiei și pentru extinderea operațiunilor sale în Europa, dar și în Asia de Sud-Est și Statele Unite. De asemenea, FintechOS va investi în continuare puternic în dezvoltarea mai multor aplicații, servicii și soluții financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată și personalizate pe multiple canale.

„Abordarea noastră are în centrul său clientul, nu tehnologia. Am creat FintechOS cu obiectivul de a transforma industria financiară, oferind băncilor și companiilor de asigurări oportunitatea de a acționa și de a reacționa mai repede decât organizațiile fintech, și de a oferi clienților o experiență superioară, contextuală, într-un timp foarte scurt. Cu FintechOS băncile și asigurătorii pot crea aproape instantaneu servicii hiper-personalizate și experiențe îmbunătățite considerabil pentru clienții lor”, spune Teodor Blidăruș, CEO și Co-Founder al FintechOS.

„Este cea mai rapidă poveste de creștere în care m-am implicat până acum, și o experiență fascinantă alături de Teodor Blidarus, pe care îl consider un vizionar de anvergură. Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels și fonduri de investiții începe să funcționeze în România”, adaută Sergiu Negut, Co-Fondator FintechOS.

GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investește în companii de tehnologie de ultimă oră create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Related posts

Anul 2017, cu două recorduri pentru Rombat Bistrita

Stefana Muresan

The winners of the MIPIM Awards 2020 are…

Ionut Oprea

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei pentru cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei

redactia

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

redactia

Noul Duster, cel mai vândut SUV din Romania, a atins borna de 500 000 de unități produse la Mioveni

Nicolae Pop

Parkingul de la aeroportul din Cluj va costa 13 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Acțiuni ale ROMGAZ pentru deblocarea investiției de la Centrala de la Iernut

Ligia Voro

Ziua terminalurilor. Proiecte aeroportuare la Otopeni și Brașov-Ghimbav

Ligia Voro

Arad: Cea mai tânără femeie edil din România, fostă vedetă MTV, oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă

Stefana Muresan

Compania germană Schaeffler oferă cele mai mari salarii din Brașov

redactia

Grecii de la Mytilineos, fabrică destinată reciclării zgurii la Copșa Mică, investiție de 40 de mil dolari

Stefana Muresan

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

ADR Vest: Prelungire cu 3 luni a apelurilor din axa 4 destinate municipiilor reședință de județ

redactia

Spitalul Clinic Județean Mureș primește un aparat RMN

Stefana Muresan

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Traian Dan

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

Mihai Aniței, director general AZOMUREȘ: “Este foarte important ca fiecare să realizeze că AZOMUREȘ produce valoare adăugată în România și pentru România” (I)

Ligia Voro

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

Producătorul german de ambalaje ILLIG, investiție într-o nouă locație de producție în Parcul Industrial Șura Mică de lângă Sibiu

redactia

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Firma orădeană Valtryp, dublu premiată la „Topul național al firmelor 2019”

Traian Dan

“Produsele electronice cu funcții inteligente vor deveni o necesitate”

Nora Dumitrescu

Leave a Comment