Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

FOTO profit.ro https://www.profit.ro/insider/industrie/romania-cea-mai-mare-scadere-a-productiei-industriale-din-ue-analistii-avertizeaza-perspectiva-pentru-producatorii-romani-este-sumbra-19111968

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere, în general. Datele Institutului Național de Statistică arată cote pozitive în luna octombrie, dar și pentru perioada de 10 luni ale anului. Datele arată, în același timp, că în octombrie 2019 comenzile au fost mai mici decât în octombrie 2018 cu mai puțin de un procent.

Astfel, potrivit INS, în luna octombrie 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut față de luna precedentă cu 13,0%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au scăzut cu 0,7%.

Creșterea în luna octombrie 2019 a comenzilor noi din industria prelucrătoare, comparativ cu luna precedentă, se datorează creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+19,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,0%), industria bunurilor intermediare (+3,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (+0,7%).

În același timp, valoarea negativă din octombrie 2019 față de octombrie 2018 s-a înregistrat ca urmare a scăderilor ce au avut loc în industria bunurilor intermediare (-2,1%) și în industria bunurilor de capital (-1,8%). Creșteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,1%) și industria bunurilor de uz curent (+9,7%), precizează INS.

În ceea ce privește comparația datelor din acest an față de anul trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare în perioada ianuarie – octombrie 2019 față de ianuarie – octombrie 2018 au crescut pe ansamblu cu 4,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,6%), industria bunurilor de capital (+5,4%), industria bunurilor de uz curent (+5,4%) şi în industria bunurilor intermediare (+2,5%).

Sursa FOTO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rezidențiatul, posibil și în spitalele private din 2020

Articolul următor

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share