Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rezidențiatul, posibil și în spitalele private din 2020

Din anul 2020, rezidenţii se vor pregăti şi în spitalele militare, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private, a anunțat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Guvernul a adoptat OUG pentru organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, urgenţa fiind justificată pentru că examenul a fost foarte mult întârziat şi urmează repartizarea medicilor rezidenţi la unităţile medicale, scrie news.ro.

„A fost adoptată OUG pentru organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Este justificată urgenţa pentru că examenul a fost foarte mult întârziat şi urmează repartizarea medicilor rezidenţi la unităţile medicale. În urma desfăşurării examenului există 2000 de absolvenţi care nu au un loc de rezidenţiat asigurat şi, având în vedere penuria de specialişti, credem că este necesar să asigurăm condiţiile pentru ca ei să-şi desfăşoare rezidenţiatul în România şi să nu fie nevoiţi să plece din ţară”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a explicat că este o soluţie aşteptată de deschidere a sistemului de organizare a rezidenţiatului către spitalele private şi alte unităţi, astfel încât să fie liberalizat accesul absolvenţilor la rezidenţiat și să nu mai fie patronat doar de o parte a sistemului universitar.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre faptul că în unele centre sunt medici coordonatori de rezidenţiat care au între 70 şi 140 de rezidenţi, ceea ce reduce calitatea formării acestora. Costache a explicat că, în străinătate unde s-a format el, sunt doi rezidenţi la fiecare cadru şi a fost un adevărat ”scandal” când s-a trecut de la un rezident la doi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
wikimedia.org

Consiliul Județean Sibiu va numi un administrator neexecutiv provizoriu la Aeroport

Articolul următor

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share