Caraş-Severin Fonduri Europene Timiș

Infrastructura de transport şi cea medicală sunt în prim planul accesării fondurilor europene de către primarii din Regiunea Vest

Principalele obiective pe care primarii marilor oraşe din regiunea de vest a ţării le doresc îndeplinite atunci când se gândesc la fondurile europene se referă la infrastructura de transport, dar şi la cea medicală. Surprinzător, deşi au avut ocazia să ridice, în faţa Comisiei Europene în pixul căreia stă strategia de finanţare a proiectelor regionale, niciunul dintre edili nu s-a plâns de dificultăţi în accesarea fondurilor europene, singura referire fiind făcută birocraţia excesivă.

Regiunea Vest şi Bucureştiul au o poziţie privilegiată între regiunile României, a spus Vittoria Alliata Di Villafranca, director în cadrul DG Regio – Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, prezentă în aceste zile la Timişoara. Investiţiile în domeniul exonomic, dezvoltarea, produsul intern brut, fiind mult mai mari aici. Conform oaspetelui de la Bruxelles, problemele sunt în cadrul regiunilor, iar ea a vorbit despre diferenţele de dezvoltare între zonele componente ale Regiunii Vest, Timişoara fiind superioară, ca şi dezvoltare, Reşiţei sau Hunedoarei.

În cadrul vizitei, italianca s-a întâlnit şi cu primarii principalelor municipii din regiune. Discuţiile purtate s-au referit la modul în care fondurile europene pot influenţa dezvoltarea la nivel de regiune.

„Am discutat despre influenţa acestor finanţări în viitor. Primarii par foarte implicaţi, doresc binele comunităţii, vor să aducă fonduri. Ei au vorbit despre legăturile de comunicaţii, de infrastrutura de transport, despre modul în care pot fi puse în legătură oraşele regiunii. Am mai vorbit despre infrastructura medicală, despre modul în care ar trebui gândit sistemul medical. Dacă vor fi spitale judeţene, spitale municipale, orăşeneşti sau regionale. Primarii nu s-au plâns de un impediment anume în accesarea banilor europeni, nu am discutat pe această temă. Dar cerinţa a fost de eliminare a birocraţiei”, a declarat Vittoria Alliata Di Villafranca.

Related posts

Mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanta majora

redactia

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții de peste 14 milioane de lei

Stefana Muresan

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

Leave a Comment