Agricultura Gastronomie Ultimele stiri

Record: Prețul cărnii de porc a depășit pragul de 2 euro kilogramul la poarta fermei

Prețul cărnii de porc la poarta fermelor din România a crescut considerabil la sfârșitul lunii noiembrie, când acesta a depășit pragul de 200 de euro pentru 100 de kilograme. Potrivit unei analize a Economica.net, porcul românesc a devenit al treilea cel mai scump produs din UE la începutul lunii decembrie.

Astfel, în săptămâna care a început cu 21 noiembrie, prețul mediu al cărnii de porc la poarta fermelor din România a depășit pentru prima dată în ultimii patru ani, pragul psihologic de 200 de euro, conform datelor Comisiei Europene consultate de Economica.net. Mai exact, în perioda amintită, carcasa de tip S de 100 de kilograme se vindea cu 209,4 euro, iar o săptămână mai târziu se făceau tranzacții la un preț mediu de 217,78 euro. Creșterea este de 4% într-o săptămână, de 11% raportat la lună și de 42,6% față de perioada similară a anului trecut.

Prețul cărnii de porc românesc l-a depășit, la începutul lunii decembrie, pe cel al cărnii din Slovenia (224,5 euro suta de kg) și din Grecia (221,3 euro suta de kilograme). Aceasta cu mențiunea că în Slovenia, prețurile au fost peste 200 de euro de la începutul anului, iar în Grecia au gravitat în jurul acestei valori.

Specialiștii din domeniu consultați de Economica.net spun că la consumul final, majorările s-ar putea resimți în prima parte a anului când stocurile deja create se vor termina.

Sursa foto

Related posts

Reabilitare importantă cu fonduri europene la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov

Papuc Irina

Vitacom Electronics încheie primul trimestru cu afaceri de 13,5 milioane lei, în creştere cu 25%

Stefana Muresan

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Stefana Muresan

Leave a Comment