Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Oamenii de afaceri Raul Ciurtin şi Florin Mariş au vândut cu 30 de milioane de euro trei proiecte office din oraș.

Grupul de firme Hexagon, controlat de cei doi businessmeni, a semnat un acord de pentru vânzarea unui portofoliu de clădiri Vivido Business Center (foto), Advancity Business Center şi Cube Office către Ideal Projects Services București, conform Ziarul Financiar.

Portofoliul tranzacţionat are suprafaţa desfăşurată de 20.000 mp, găzduind chiriaşi ca Porsche Engineering, Bosch, Vertiv, Riverbed, Metro Systems, Natuu. E una dintre cele mai importante tranzacţii din piaţa locală din Cluj, alături de achiziţia The Office de către Dedeman şi a Liberty Technology Park de către White Star.

Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, modernizează complexul turistic Camping Făget prin dezvoltatorul Crisrock, transformându-l în centru de evenimente, potrivit Ziua de Cluj. Deși Unita Turism dorea 2,7 milioane de euro, tranzacția s-a făcut la un preț în jurul a 2 milioane.

În varianta prezentată public, campingul va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii, parcare cu 142 de locuri. Crisrock anunța Primăria Cluj-Napoca despre existența unui plan urbanistic zonal de dezvoltare a complexului turistic și de agrement.

Crisrock Oiejdea (județul Alba) a fost înființată în 2016, are ca obiect principal de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Hexagon a ridicat în cartierul Gheorgheni complexul Vivido, care găzduiește acum sediul Porsche, furnizor global de servicii de inginerie.

Porsche a închiriat patru etaje. Tranzacția a fost încheiată de brokerul imobiliar Coldwell Banker Transilvania. Un alt imobil din complex conține 200 de apartamente. Ciurtin a fondat fabrica de produse lactate Albalact, cumpărată de francezii de la Lactalis.

El a obținut din vânzare 30 de milioane de euro, dar înainte de criza financiară a primit și oferte de cumpărare pentru 70-80 de milioane, însă refuzate. O parte din banii primiți i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Articolul următor

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share