București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea mai mare franciză românească „5 to go” va începe activitatea de anul viitor alături de Mozaik Investments, companie ce a decis să se alăture francizei în calitate de acționar. 

Parteneriatul dintre 5 to go şi Mozaik Investments a fost semnat recent și prevede ca ultima să dețină 35% din acțiunile francizei românești. Modelul de business rămâne neschimbat, compania care a fondat 5 to go, alături de Radu Savopol şi de Lucian Bădilă, rămâne acţionar majoritar, cu 65% din acţiuni, potrivit unui comunicat de presă, citat de bursa.ro.

„În contextul unei pieţe internaţionale efervescente, această tranzacţie vine să confirme potenţialul 5 to go şi să ofere şi mai multă încredere antreprenorilor pentru a accesa o franciză, bazându-se pe un parteneriat de succes. Nu am spus niciodată cuvinte mari despre noi, ci am vrut să demonstrăm prin fapte că un astfel de business poate creşte frumos. Ne dorim să menţinem acest business solid şi le mulţumesc partenerilor de la Mozaik că ne oferă acces la o viziune mai amplă despre succes şi dezvoltare, pe linie locală şi regională”, spune Radu Saopol, co-fondator 5 to go.

Sursa citată mai scrie că parteneriatul va susţine obiectivele de dezvoltare stabilite, de creştere a numărului de locaţii la nivel local, dar şi de dezvoltare către pieţele regionale. Mozaik susţine antreprenorii, oferindu-le vizibilitate şi întregul know-how pentru a se dezvolta, prin expertiza echipei şi a celor doi fondatori. Cu o evoluţie spectaculoasă a numărului de locaţii, de la 10 deschise la finalul anului 2015, la aproape 150 la final de 2019, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, planurile de dezvoltare 5 to go vor fi întărite prin viziunea lui Sacha Dragic, co-fondator Mozaik, omul de afaceri care a reuşit să creeze una dintre cele mai mari reţele de locaţii de retail, de peste 1.200 la număr.

Pentru 5 to go bilanţul anului 2019 numără o cifră de afaceri de peste 8 milioane euro, cu aproape 70% peste cea din 2018 şi 450 de locuri de muncă oferite. O dovadă a succesului este şi cota de piaţă de 31,3% pe care 5 to go a înregistrat-o în 2018 în România, pe segmentul lanţurilor de cafenele, precizează bursa.ro.

Pentru 2020, 5 to go vizează o cifră de afaceri de peste 12 milioane euro, 100 de noi locaţii, cu potenţial mai mare de dezvoltare în afara Bucureştiului, şi peste 300 de noi locuri de muncă, potrivit comunicatului de presă.

Related posts

Romania Logistics Forum 2021 – 20 April, 14:00

Ionut Oprea

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Porr Construct a câștigat un contract de 50,5 milioane lei cu CFR SA

Stefana Muresan

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Antreprenori IT din vestul ţării și UVT, soluţii comune pentru problema resursei umane

Stefana Muresan

Sibiu is paving the way for the “jobs of the future”, through a dual education system and a dynamic university environment

Stefana Muresan

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

4,7 milioane de euro pentru un centru educațional performant la Marghita

Traian Dan

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan: „Am convingerea fermă că asigurarea unui nivel cât mai ridicat al culturii de securitate reprezintă cheia gestionării riscurilor de natură cibernetică”

redactia

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

Industry Leaders Party & Networking în 18 decembrie la Chios Social Lounge, Cluj-Napoca

A. I.

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Volocopter, the first industrial player to test their full-scale electrical air taxi in the Paris Region.

Ionut Oprea

Vlad Iftimie: cred cu tărie în misiunea mediului de business de a se implica activ în viața comunităților

Ionut Oprea

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

Bank Leumi România, 22 milioane EUR pentru AFI Tech Park

Ionut Oprea

Un tânăr din Lugoj a investit în pandemie într-o fermă de măgari. Laptele de măgăriță, la mare căutare în Banat

Ion Surdu

Tren metropolitan intre Baciu si Jucu

Stefana Muresan

Bihor: Licitație pentru construirea a trei bazine didactice de înot

Stefana Muresan

Producătorul berii Albacher şi al apei Borsec ia 29 de milioane de lei de la stat pentru noi investiţii

redactia

În parteneriat cu UiPath, Druid se extinde în Europa, Middle East, Australasia şi SUA

Traian Dan

Compania Jidvei, în topul Superbrands România

Stefana Muresan

Cel mai mare producător de trenuri din lume, parteneriat cu Astra Vagoane Călători

Stefana Muresan

Leave a Comment