Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea mai mare franciză românească „5 to go” va începe activitatea de anul viitor alături de Mozaik Investments, companie ce a decis să se alăture francizei în calitate de acționar. 

Parteneriatul dintre 5 to go şi Mozaik Investments a fost semnat recent și prevede ca ultima să dețină 35% din acțiunile francizei românești. Modelul de business rămâne neschimbat, compania care a fondat 5 to go, alături de Radu Savopol şi de Lucian Bădilă, rămâne acţionar majoritar, cu 65% din acţiuni, potrivit unui comunicat de presă, citat de bursa.ro.

„În contextul unei pieţe internaţionale efervescente, această tranzacţie vine să confirme potenţialul 5 to go şi să ofere şi mai multă încredere antreprenorilor pentru a accesa o franciză, bazându-se pe un parteneriat de succes. Nu am spus niciodată cuvinte mari despre noi, ci am vrut să demonstrăm prin fapte că un astfel de business poate creşte frumos. Ne dorim să menţinem acest business solid şi le mulţumesc partenerilor de la Mozaik că ne oferă acces la o viziune mai amplă despre succes şi dezvoltare, pe linie locală şi regională”, spune Radu Saopol, co-fondator 5 to go.

Sursa citată mai scrie că parteneriatul va susţine obiectivele de dezvoltare stabilite, de creştere a numărului de locaţii la nivel local, dar şi de dezvoltare către pieţele regionale. Mozaik susţine antreprenorii, oferindu-le vizibilitate şi întregul know-how pentru a se dezvolta, prin expertiza echipei şi a celor doi fondatori. Cu o evoluţie spectaculoasă a numărului de locaţii, de la 10 deschise la finalul anului 2015, la aproape 150 la final de 2019, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, planurile de dezvoltare 5 to go vor fi întărite prin viziunea lui Sacha Dragic, co-fondator Mozaik, omul de afaceri care a reuşit să creeze una dintre cele mai mari reţele de locaţii de retail, de peste 1.200 la număr.

Pentru 5 to go bilanţul anului 2019 numără o cifră de afaceri de peste 8 milioane euro, cu aproape 70% peste cea din 2018 şi 450 de locuri de muncă oferite. O dovadă a succesului este şi cota de piaţă de 31,3% pe care 5 to go a înregistrat-o în 2018 în România, pe segmentul lanţurilor de cafenele, precizează bursa.ro.

Pentru 2020, 5 to go vizează o cifră de afaceri de peste 12 milioane euro, 100 de noi locaţii, cu potenţial mai mare de dezvoltare în afara Bucureştiului, şi peste 300 de noi locuri de muncă, potrivit comunicatului de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Articolul următor

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share