Brașov Mediu Ultimele stiri

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

Începând cu 1 ianuarie 2020 toate autovehiculele utilizate pentru transportul special (transportul angajaților) în municipiul Brașov trebuie să aibă o motorizare de minim Euro IV. Aceeași regulă se aplică și transporturilor grele, cele cu masa mai mare de 3,5 tone, care circulă în zona istorică, Șchei și Drumul Poienii. Decizia a fost anunțată de autoritățile locale, în urma unei hotărâri adoptate de consiliul local.

Într-un comunicat de presă Primăria Brașov precizează că la nivelul municipalității se face o analiză și pentru a identifica cea mai bună soluție de limitare a traficului greu cu motorizări mai vechi decât Euro IV la nivelul întregului oraș.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a explicat că decizia vine în urma aprobării în anul trecut a Planului privind calitatea aerului și că în următorii ani administrația locală va implementa o serie de măsuri care au ca obiectiv reducerea poluării, inclusiv a celei produse de circulația autovehiculelor.

„Noi deja am început să derulăm o serie de investiții și am luat mai multe măsuri care au ca finalitate realizarea acestui obiectiv. Am încheiat mai multe contracte pentru achiziția de autobuze electrice și troleibuze, urmează și alte contracte de achiziție. Așteptăm semnarea contractelor de finanțare pentru benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, benzi dedicate pentru biciclete, construirea unui Park&Ride în Bartolomeu, achiziția de stații de încărcare pentru autoturisme electrice. Având în vedere aceste investiții, nu este normal ca mijloacele de transport în comun cu regim special sau cele de transport greu să fie cu motorizare Euro II sau III și să polueze orașul în continuare”, a declarat Scripcaru.

Astfel, conform Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători în Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov, aprobat prin H.C.L. nr. 329/2019, art. 2, alin. (6), ,,Pentru efectuarea serviciului regulat special de transport călători pe raza unităţii administrativ teritoriale Municipiul Braşov, autovehiculele utilizate de către Operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească obligatoriu următoarele condiţii:

a) pentru anii 2019 – 2020 avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO IV, cu excepţia autovehiculelor utilizate de către Operatorul de transport rutier, în Contractele valabil încheiate cu beneficiarul serviciului de transport regulat special, înainte de intrarea în vigoare a prezentului Regulament;
b) pentru anul 2021 – avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO VI”.

În mun. Brașov transportul special este asigurat de trei operatori, iar alți patru operatori au solicitat informații cu privire la documentația necesară obținerii Avizului de traseu.

Sursa foto

Related posts

Adunările acționarilor Transgaz, fără cvorum

Ligia Voro

Produsele de Cluj, din nou în aer liber

Nora Dumitrescu

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Stefana Muresan

Radu Oprea promovează exporturile româneşti în China

redactia

Cercetarea în Banat. Patru universități vor transforma Timișoara într-un pol de referință pentru Europa centrală și de Est

Ion Surdu

Autostrada Sebeş – Turda: Segmentele 3 şi 4, deschise circulaţiei în luna mai

Stefana Muresan

Diplomacy360 International Conference 2019

Ligia Voro

Wetterbest a lansat noul mat în piața de învelitori metalice: NEOMAT 30

Ligia Voro

Residential neighbourhoods and transportation – Sibiu: the city of investors and mobility

Stefana Muresan

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Plăți în avans pe anul 2019 pentru aproape 32.000 de fermieri bihoreni

Traian Dan

Consulul onorific al Republicii Italiene în România, Massimo Novali: „Acțiunile noastre sunt cartea noastră de vizită”

Stefana Muresan

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Kesz: “Lucrările de construcții vor redresa economia după coronavirus”

Nora Dumitrescu

Stabilus România, în liga premier a industriei auto

Stefana Muresan

Logistics demand holds up, Romania a strategic market for WDP

Ionut Oprea

20% din suprafețele agricole din România vor fi cultivate în sistem ecologic în 2027

Traian Dan

Laura Elly Naghi, director formare profesională al ISF: “Este nevoie de crearea Cartei albe a tuturor proiectelor de educație financiară”

Ligia Voro

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

Andrei Loghin a câștigat prima competiție de Night Golf din România

Ligia Voro

Cabana Vadu Crișului, centru de monitorizare și promovare a naturii

Traian Dan

FOTO/ Reportaj din interiorul IPEC, producător mondial de farfurii din Alba-Iulia. 50 de milioane de produse sunt exportate anual în toată lumea

Papuc Irina

Leave a Comment