Brașov Mediu Ultimele stiri

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

Începând cu 1 ianuarie 2020 toate autovehiculele utilizate pentru transportul special (transportul angajaților) în municipiul Brașov trebuie să aibă o motorizare de minim Euro IV. Aceeași regulă se aplică și transporturilor grele, cele cu masa mai mare de 3,5 tone, care circulă în zona istorică, Șchei și Drumul Poienii. Decizia a fost anunțată de autoritățile locale, în urma unei hotărâri adoptate de consiliul local.

Într-un comunicat de presă Primăria Brașov precizează că la nivelul municipalității se face o analiză și pentru a identifica cea mai bună soluție de limitare a traficului greu cu motorizări mai vechi decât Euro IV la nivelul întregului oraș.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a explicat că decizia vine în urma aprobării în anul trecut a Planului privind calitatea aerului și că în următorii ani administrația locală va implementa o serie de măsuri care au ca obiectiv reducerea poluării, inclusiv a celei produse de circulația autovehiculelor.

„Noi deja am început să derulăm o serie de investiții și am luat mai multe măsuri care au ca finalitate realizarea acestui obiectiv. Am încheiat mai multe contracte pentru achiziția de autobuze electrice și troleibuze, urmează și alte contracte de achiziție. Așteptăm semnarea contractelor de finanțare pentru benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, benzi dedicate pentru biciclete, construirea unui Park&Ride în Bartolomeu, achiziția de stații de încărcare pentru autoturisme electrice. Având în vedere aceste investiții, nu este normal ca mijloacele de transport în comun cu regim special sau cele de transport greu să fie cu motorizare Euro II sau III și să polueze orașul în continuare”, a declarat Scripcaru.

Astfel, conform Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători în Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov, aprobat prin H.C.L. nr. 329/2019, art. 2, alin. (6), ,,Pentru efectuarea serviciului regulat special de transport călători pe raza unităţii administrativ teritoriale Municipiul Braşov, autovehiculele utilizate de către Operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească obligatoriu următoarele condiţii:

a) pentru anii 2019 – 2020 avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO IV, cu excepţia autovehiculelor utilizate de către Operatorul de transport rutier, în Contractele valabil încheiate cu beneficiarul serviciului de transport regulat special, înainte de intrarea în vigoare a prezentului Regulament;
b) pentru anul 2021 – avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO VI”.

În mun. Brașov transportul special este asigurat de trei operatori, iar alți patru operatori au solicitat informații cu privire la documentația necesară obținerii Avizului de traseu.

Sursa foto

Related posts

Cele mai bune cărți de business care i-au inspirat pe români în 2018

redactia

Cluj-Napoca, încă un pas spre Digital Innovation Hub: aplicația „Cluj Now” – notificări oficiale despre oraș

Stefana Muresan

Mediciniștii din Cluj au demarat fabricarea de dezinfectant pentru spitale

Nora Dumitrescu

Grupul Medlife, afaceri de 794 mil.lei în 2018, în creştere cu 27%

redactia

Instant Factoring: Volumul solicitărilor de finanțare a crescut de cinci ori S1 2019

Ligia Voro

Investiție germană în două centre de date la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Date BNR: cum a evoluat indicele ROBOR la trei luni

Papuc Irina

Ariston a lansat noua gamă de boilere electrice Lydos

Ligia Voro

Comisia von der Leyen, aprobată de Parlamentul European

Ligia Voro

Un castel din județul Satu Mare, vedetă într-un film de sezon de pe platforma Netflix. A fost reabilitat cu fonduri europene

redactia

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Cea mai mare tranzacţie cu teren arabil de anul acesta, în Timiș: cetățean italian, investiție într-o plantație de aluni pe 138 ha

Stefana Muresan

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Cei mai buni angajatori în topul undelucram.ro

Ligia Voro

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Transportul din Maramureș, modernizat pentru aducerea de turiști

Nora Dumitrescu

Cercetarea agricolă, partener al afacerilor durabile pentru membrii Federației Naționale PRO AGRO

redactia

Au început oficial demersurile pentru metrou la Cluj

redactia

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

Brânza Brie, un nou produs al Fabricii de lactate Torockoi

redactia

Cum s-au schimbat hobby-urile românilor în timpul carantinei determinată de COVID-19

Traian Dan

Chipsuri de sfeclă de zahăr și praline imprimate 3D, printre cele 80 de produse prezentate de USAMV Cluj-Napoca, la Salonul ”Pro Invent 2019”

Stefana Muresan

Analiza DTZ: retail in Bucuresti

Ionut Oprea

Leave a Comment