Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

FOTO https://brasovtourism.app

Începând cu 1 ianuarie 2020 toate autovehiculele utilizate pentru transportul special (transportul angajaților) în municipiul Brașov trebuie să aibă o motorizare de minim Euro IV. Aceeași regulă se aplică și transporturilor grele, cele cu masa mai mare de 3,5 tone, care circulă în zona istorică, Șchei și Drumul Poienii. Decizia a fost anunțată de autoritățile locale, în urma unei hotărâri adoptate de consiliul local.

Într-un comunicat de presă Primăria Brașov precizează că la nivelul municipalității se face o analiză și pentru a identifica cea mai bună soluție de limitare a traficului greu cu motorizări mai vechi decât Euro IV la nivelul întregului oraș.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a explicat că decizia vine în urma aprobării în anul trecut a Planului privind calitatea aerului și că în următorii ani administrația locală va implementa o serie de măsuri care au ca obiectiv reducerea poluării, inclusiv a celei produse de circulația autovehiculelor.

„Noi deja am început să derulăm o serie de investiții și am luat mai multe măsuri care au ca finalitate realizarea acestui obiectiv. Am încheiat mai multe contracte pentru achiziția de autobuze electrice și troleibuze, urmează și alte contracte de achiziție. Așteptăm semnarea contractelor de finanțare pentru benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, benzi dedicate pentru biciclete, construirea unui Park&Ride în Bartolomeu, achiziția de stații de încărcare pentru autoturisme electrice. Având în vedere aceste investiții, nu este normal ca mijloacele de transport în comun cu regim special sau cele de transport greu să fie cu motorizare Euro II sau III și să polueze orașul în continuare”, a declarat Scripcaru.

Astfel, conform Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători în Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Braşov, aprobat prin H.C.L. nr. 329/2019, art. 2, alin. (6), ,,Pentru efectuarea serviciului regulat special de transport călători pe raza unităţii administrativ teritoriale Municipiul Braşov, autovehiculele utilizate de către Operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească obligatoriu următoarele condiţii:

a) pentru anii 2019 – 2020 avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO IV, cu excepţia autovehiculelor utilizate de către Operatorul de transport rutier, în Contractele valabil încheiate cu beneficiarul serviciului de transport regulat special, înainte de intrarea în vigoare a prezentului Regulament;
b) pentru anul 2021 – avizele de traseu se eliberează pentru autovehicule care sunt conforme cel puţin cu standardul de emisii EURO VI”.

În mun. Brașov transportul special este asigurat de trei operatori, iar alți patru operatori au solicitat informații cu privire la documentația necesară obținerii Avizului de traseu.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Articolul următor
romania-insider.com

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share