Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

romania-insider.com

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anunță participarea sa în programul Băncii Comerciale Române (BCR) prin susţinerea primei emisiuni de obligaţiuni de rang senior nepreferenţiale (senior non-preferred) din țară. Investiția BERD este de 26 de milioane de euro, a transmis banca europeană într-un comunicat de presă.

Odată cu plasarea cu succes a obligațiunilor de rang senior nepreferențiale în valoare de 600 de milioane de lei, BCR face un pas important în ceea ce privește ajustarea la noile regulamente UE.

„BERD va continua să susţină dezvoltarea pieţelor de capital din România şi încurajează alte bănci locale să folosească obligaţiunile de rang senior nepreferenţiale, precum şi alte tipuri de emisiuni pe termen lung. Aceste tipuri de instrumente ajută băncile să se alinieze la cerinţele regulatorii, să îşi diversifice structura de finanţare şi să îşi asigure fonduri pe termen lung pentru susţinerea creditării şi întăririi intermedierii financiare din ţară”, a declarat Lucyna Stanczak-Wuczynska, Director BERD pentru Băncile din UE, citat de Agerpres.

„Emisiunea reflectă încrederea în piaţa locală, precum şi relaţia bună cu investitorii instituţionali, incluzând BERD, unul dintre cei mai vechi parteneri ai noştri. Diversificarea surselor de finanţare ale băncii a fost de mult timp în strategia noastră de dezvoltare. În plus, credem că acţiunea noastră timpurie va contribui şi la dezvoltarea viitoare a pieţei de capital din România”, a afirmat Sergiu Manea, Preşedinte al Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române.

Emisiunea susținută de BERD este prima de acest fel din România, dar și din Europa Centrală și de Est, precizează banca europeană, urmărind implementarea directivei europene pentru redresare și rezoluție bancară, document ce a fost conceput pentru consolidarea sistemului bancar. Acest lucru va permite obligaţiunilor să se califice pentru cerinţele minime de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL), ce vor fi stabilite de către Banca Naţională a României pentru BCR.

Obligaţiunile cu maturitate de 7 ani vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti şi reprezintă prima emisiune în lei a BCR pe piaţa locală de capital din ultimii 13 ani, precizează Agerpres.

Amintim că BCR este a doua cea mai mare bancă din România, fiind deţinută de grupul Erste Bank.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

Articolul următor

O nouă restaurare ce va completa oferta turistică din Alba Iulia. Fonduri europene pentru Cetatea Alba Carolina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share