Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Evaluat la peste 8 miliarde de euro, grupul norvegian Visma a preluat jumătate din SmartBill, una dintre cele mai de succes companii din Sibiu. Fondatorii acesteia, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, precizează că în urma tranzacției vor păstra controlul companiei, ocupându-se  în continuare de dezvoltarea afacerii.

SmartBill și-a multiplicat de 5 ori business-ul în ultimii 4 ani, cu creșteri anuale de 50%, fiind liderul pieței de soluții financiar-contabile din România, scrie start-up.ro.

„Am găsit în Visma partenerul ideal pentru a trece SmartBill la următorul nivel. Resursele și experiența lor ne vor ajuta să facem SmartBill și mai bun, să continuăm să inovăm și să facem viața antreprenorilor din România puțin mai ușoară. Sunt foarte mândru de ce a ajuns SmartBill și vreau să le mulțumesc co-fondatorilor mei, Ioana și Mircea, investitorilor noștri, dar mai ales excelentei echipe pe care am creat-o, care a avut cel mai important rol în dezvoltarea noastră din ultimii ani. Această tranzacție este și o confirmare a faptului că misiunea noastră de a deveni primul ecosistem software pt IMM-uri din România este pe punctul de a se îndeplini, dar și că soluțiile noastre de facturare, gestiune și contabilitate în cloud sunt la nivelul pe care ni-l dorim”, spune Radu Hasan, cofondator și CEO, citat de start-up.ro.

Reprezentanții Visma au transmis și ei că această achiziție este în concordanță cu strategia companiei norvegiene de a produce și livra cele mai bune soluții cloud pentru conducerea și gestiunea afacerilor mici și mijlocii, în Europa de nord și Europa centrala și de est.

„Misiunea Visma este aceea de a ajuta companiile și organizațiile să-și îmbunătățească productivitatea și să ofere o mai bună abordare în ceea ce privește digitalizarea, integrarea și automatizarea proceselor economice. Intrând ca asociat în SmartBill, Visma va pune la dispoziție un brand puternic, experiența unei companii lider de piață pe segmentul cloud și resurse pentru dezvoltare. De asemenea, SmartBill va ajuta la consolidarea unei noi piețe pentru grupul Visma”, afirmă Jostein Håvaldsrud, Product Director, Visma Group.

SmartBill este primul ecosistem software de business din România, având ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum și emiterea de documente, eliminând astfel munca manuală, redundantă, de reintroducere de date în diverse sisteme. Compania a fost lansată în anul 2007

În 2016, Smart Bill a beneficiat de o investiţie de un milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei.

Serviciile SmartBill sunt utilizate, in prezent, de peste 65.000 de clienti, de la PFA-uri, la companii mici si mijlocii, si pana la multinationale, din toate sectoarele de business, precum servicii și comert. Peste 2 milioane de documente sunt emise lunar prin intermediul platformei, iar valoarera acestora depășește 4 miliarde de euro pe an.

Visma oferă software și servicii care simplifică și digitalizează procese cheie de business în sectorul privat dar și în cel public. Grupul Visma opereaza în întreaga regiune de Nord a Europei precum și in Benelux și Europa Centrala și de Est.

Având peste 10.000 de angajați, mai mult de 1.000.000 de clienți contractați și un venit net de 1,199 miliarde de euro în 2018, Visma este una dintre cele mai mari companii software din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

“Manual” pentru viitorii deținători de case tradiționale

Articolul următor

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share