Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Manual” pentru viitorii deținători de case tradiționale

11 modele de case în stil tradițional au fost puse gratuit la dispoziția persoanelor interesate care vor să își ridice locuințe în județ.

Ordinul Arhitecților din România – Nord-Vest și Consiliul Județean (CJ) au organizat un concurs prin care s-a dorit premierea celor mai bune soluții de locuințe tip în stil tradițional, specific Maramureșului istoric, prin realizarea serviciilor de proiectare pentru case mari sau mici în cadrul proiectului „Plan de revitalizare a satului maramureșean – case tip pe Văile Marei, Cosăului și Izei”.

Concursul s-a desfășurat în două etape, timp de doi ani, la final fiind selectate 11 proiecte câștigătoare, din care cinci sunt pentru case mari și șase pentru case mici. Proiectele pentru modelele de locuințe în stil tradițional sunt puse gratuit la dispoziția persoanelor interesate

Acestea vor achita doar costul doar pentru studiile de teren, realizarea proiectului de adaptare la teren în funcție de modelul ales, obținerea avizelor și taxele pentru eliberarea certificatului de urbanism, respectiv a autorizației de construire.

Modelele propuse pot fi vizualizate pagina de pe Facebook ”Proiecte de locuinţe cu specific maramureşean”, unde fiecare casă este descrisă în câteva cuvinte. Responsabili cu implementarea proiectului vor fi Direcția arhitect șef din CJ Maramureș și primăriile din localitățile din zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proprietarii clădirilor degradate vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Articolul următor

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share