Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii clădirilor degradate vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Anul viitor municipalitatea clujeană va impozita cu 500% clădirile degradate din zona centrală a orașului.

Ca urmare a supraimpozitării, în perioada 2016-2019 au fost reabilitate 535 de imobile, iar primăria va continua în 2020 acest program. Din 2016, Direcția Generală Poliția Locală realizează un proces de inspecție și de control asupra clădirilor din municipiu ale căror fațade sunt degradate.

“Clădirile identificate ca fiind degradate sunt propuse apoi pentru supraimpozitare cu 500% începând cu anul următor. Scopul principal al acestui program de refațadizări este de a oferi sprijin și consultanță proprietarilor în vederea recondiționării clădirilor.

În urma politicii publice stabilite de Primăria și de Consiliul Local Cluj-Napoca, a activității desfășurate de către polițiștii locali și a întâlnirilor organizate de municipalitate cu proprietarii imobilelor din zona vizată, au fost refațadizate 535 de imobile, iar 88 de imobile sunt în curs de reabilitare.

Acest program de impozitare cu 500% a clădirilor degradate va continua, impactul concret asupra zonelor unde s-a intervenit fiind vizibil pentru întreaga comunitate. Pe ordinea de zi a ședinței de CL din 19 decembrie sunt incluse o serie de proiecte de hotărâri ce vizează continuarea programului în 2020”, a menționat edilul Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

Articolul următor

“Manual” pentru viitorii deținători de case tradiționale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share