Real Estate Ultimele stiri

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

GIC, fondul suveran de investiții din Singapore, a semnat un acord pentru achiziționarea unui portofoliu pan-european de active imobiliare logistice („Maximus”) de la fondurile administrate de afiliați ai Apollo Global Management, Inc. (NYSE: APO), un manager de investiții alternative de top la nivel global, pentru un preț net de aproximativ 950 de milioane de euro. Această achiziție este în conformitate cu strategia GIC de a crește platforma logistică a P3 pe care o deține integral și de a consolida poziția P3 ca unul dintre principalii dezvoltatori și manageri de active logistice din Europa.

Acoperind peste 1.000.000 mp de spații industriale, portofoliul Maximus cuprinde 28 de active logistice care sunt bine amplasate în principalele centre logistice din Europa, precum Germania, Polonia, Slovacia, Olanda și Austria. Portofoliul va fi administrat de P3 și îi va permite acesteia să își dezvolte o poziție solidă în Europa Occidentală. Baza de chiriași bine diversificată din portofoliu include, printre altele, companii din sectoarele auto, e-mobilitate, distribuție, comerț electronic și sectoarele de logistică last-mile. Este de așteptat ca achiziția să fie finalizată în primul trimestru din 2020, în funcție de condițiile obișnuite de finalizare și de obținerea oricăror aprobări obligatorii necesare.

Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate, a declarat, „Ca investitor în valori pe termen lung, logistica continuă să fie un sector atrăgător pentru GIC. Se prevede că acest sectorva continua să crească, susținut de creșterea puternică a comerțului electronic, și ne așteptăm ca acest sector să genereze fluxuri constante de venituri pe termen lung. Platforma noastră logistică P3 din Europa este o parte importantă a portofoliului nostru logistic global, iar această achiziție a unor active logistice de înaltă calitate, generatoare de venituri din Europa este conformă cu strategia noastră de creștere eficientă a P3, și de consolidare eficace a poziției acesteia drept unul dintre principalii dezvoltatori și manageri de active logistice din regiune”.

Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks, a declarat, „P3 este bine poziționată pentru a integra portofoliul Maximus în platforma noastră pan-europeană de spații de depozitare. Prezența noastră pe teren la nivel local înseamnă că dispunem de echipa și de resursele necesare pentru a administra cu succes și a aduce plus valoare activelor și clientului final. Această achiziție reprezintă una dintre cele mai mari tranzacții de investiții în domeniul imobiliar din Europa anul acesta, și cea mai mare din Germania. Aceasta reflectă strategia noastră de investiții cu multiple fațete care urmărește creșterea cotei noastre de piață pe piața pan-europeană atât prin intermediul dezvoltării cât și al achizițiilor. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, căutăm în mod activ investiții noi pentru a ne consolida poziția drept unul dintre principalii dezvoltatori și manageri de active logistice din Europa”.

Sebastian-Dominik Jais, Partener în cadrul European Principal Finance al Apollo, a adăugat, „Ne bucurăm să continuăm consolidarea relației noastre strânse cu GIC în legătură cu această tranzacție și așteptăm cu nerăbdare să căutăm să investim în continuare în clase de active atractive din numeroase zone geografice, incluzând Germania, ca parte a mandatului de investiții de succes de lungă durată a fondurilor noastre European Principal Finance”.

Related posts

Înscrierea firmelor românești în programul de internaționalizare, începând cu 31 iulie

Stefana Muresan

Schemă de ajutor de 4,6 mil. lei destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

Stefana Muresan

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

Hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului

redactia

Kesz: “Lucrările de construcții vor redresa economia după coronavirus”

Nora Dumitrescu

Câștigătorul Sibiu-Boița, desemnat, sunt pregătite modificări la legislație

Ligia Voro

Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din Timișoara

redactia

BearingPoint, creștere de două cifre

Ionut Oprea

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Clinică-spital Dr. Leahu în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane de euro

redactia

Regina Maria preia Biostandard Oradea şi Clinica Gastro Center Craiova

Traian Dan

Vitalis Consulting, 25% crestere

Ionut Oprea

Romgaz va extinde depozitul de la Sărmăşel și va construi unul nou la Fălticeni, cu fonduri europene

Stefana Muresan

Yonder a dotat cu echipament IT o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Dragoş Irimescu, investiție de 1,8 mil. euro într-o fabrică de prelucrare a pietrei naturale

Stefana Muresan

Teraplast a preluat integral compania Politub

Stefana Muresan

Delgaz Grid, cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei

Stefana Muresan

Împrumut de 50 de milioane lei pentru CJ Bihor pentru finanțarea unor obiective

Traian Dan

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

redactia

Programul Prima Casă 2019, lansat cu un plafon total de 2 miliarde lei

Stefana Muresan

mӧmax a redeschis magazinele și depozitele din Oradea și Timișoara

Traian Dan

Un fost manager al RE/MAX și-a făcut agenție proprie

Nora Dumitrescu

Made in România. Ce materiale promoționale și cadouri vor primi oficialii europeni care vor participa la reuniunile prezidate de România

redactia

Festivitate aniversară la USAMV Cluj-Napoca, o jumătate de secol de viață pentru Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Stefana Muresan

Leave a Comment