Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

GIC, fondul suveran de investiții din Singapore, a semnat un acord pentru achiziționarea unui portofoliu pan-european de active imobiliare logistice („Maximus”) de la fondurile administrate de afiliați ai Apollo Global Management, Inc. (NYSE: APO), un manager de investiții alternative de top la nivel global, pentru un preț net de aproximativ 950 de milioane de euro. Această achiziție este în conformitate cu strategia GIC de a crește platforma logistică a P3 pe care o deține integral și de a consolida poziția P3 ca unul dintre principalii dezvoltatori și manageri de active logistice din Europa.

Acoperind peste 1.000.000 mp de spații industriale, portofoliul Maximus cuprinde 28 de active logistice care sunt bine amplasate în principalele centre logistice din Europa, precum Germania, Polonia, Slovacia, Olanda și Austria. Portofoliul va fi administrat de P3 și îi va permite acesteia să își dezvolte o poziție solidă în Europa Occidentală. Baza de chiriași bine diversificată din portofoliu include, printre altele, companii din sectoarele auto, e-mobilitate, distribuție, comerț electronic și sectoarele de logistică last-mile. Este de așteptat ca achiziția să fie finalizată în primul trimestru din 2020, în funcție de condițiile obișnuite de finalizare și de obținerea oricăror aprobări obligatorii necesare.

Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate, a declarat, „Ca investitor în valori pe termen lung, logistica continuă să fie un sector atrăgător pentru GIC. Se prevede că acest sectorva continua să crească, susținut de creșterea puternică a comerțului electronic, și ne așteptăm ca acest sector să genereze fluxuri constante de venituri pe termen lung. Platforma noastră logistică P3 din Europa este o parte importantă a portofoliului nostru logistic global, iar această achiziție a unor active logistice de înaltă calitate, generatoare de venituri din Europa este conformă cu strategia noastră de creștere eficientă a P3, și de consolidare eficace a poziției acesteia drept unul dintre principalii dezvoltatori și manageri de active logistice din regiune”.

Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks, a declarat, „P3 este bine poziționată pentru a integra portofoliul Maximus în platforma noastră pan-europeană de spații de depozitare. Prezența noastră pe teren la nivel local înseamnă că dispunem de echipa și de resursele necesare pentru a administra cu succes și a aduce plus valoare activelor și clientului final. Această achiziție reprezintă una dintre cele mai mari tranzacții de investiții în domeniul imobiliar din Europa anul acesta, și cea mai mare din Germania. Aceasta reflectă strategia noastră de investiții cu multiple fațete care urmărește creșterea cotei noastre de piață pe piața pan-europeană atât prin intermediul dezvoltării cât și al achizițiilor. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, căutăm în mod activ investiții noi pentru a ne consolida poziția drept unul dintre principalii dezvoltatori și manageri de active logistice din Europa”.

Sebastian-Dominik Jais, Partener în cadrul European Principal Finance al Apollo, a adăugat, „Ne bucurăm să continuăm consolidarea relației noastre strânse cu GIC în legătură cu această tranzacție și așteptăm cu nerăbdare să căutăm să investim în continuare în clase de active atractive din numeroase zone geografice, incluzând Germania, ca parte a mandatului de investiții de succes de lungă durată a fondurilor noastre European Principal Finance”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turda înființează o nouă companie de transport local

Articolul următor

Proprietarii clădirilor degradate vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share