Cluj Transport Ultimele stiri

Turda înființează o nouă companie de transport local

Primarul municipiului Cristian Matei a anunțat că a fost înfiinţată o nouă societate de transport, subordonată direct Consiliului Local (CL). Aceasta se numește Transport Urban Public (TUP) Turda.

„Turda este primul oraş din România care dispune de transport în comun exclusiv electric după ce am introdus, luni, în circulaţie 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, astfel că putem oferi cetăţenilor servicii de transport civilizate şi nepoluante.

Am înfiinţat o nouă companie de transport public, TUP Turda, subordonată direct CL. Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăţi au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, Wi-Fi şi sistem de e-ticketing”, a spus Matei.

 

Cele 20 de autobuze electrice au costat 10,6 milioane de euro. Odată cu înființarea noii companii, în municipiu se vor modifica și locurile de unde se pot cumpăra bilete și abonamente și s-au stabilit alte 10 puncte de vânzare în oraș. 

Modernizarea transportului public face parte din proiectele europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele finanțate prevăd modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing. Valoarea proiectului pentru cele patru coridoare de mobilitate urbană este de 31 de milioane de euro.

 

Related posts

ADR Centru anunță relansarea competiției de proiecte pentru microîntreprinderi

Ligia Voro

Compania Jidvei a premiat câștigătorii Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur”

Ligia Voro

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment