Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroelectrica modernizează stația de 110 kV de la Brădișor

Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea Stației Electrice de 110 KV aparținând CHE Brădișor, parte a amenajării hidroenergetice Lotru.

 

Lucrarea, în valoare de de 5.372.281,15 lei fără TVA presupune prestarea de servicii de reparații și instalarea de echipamente și a fost atribuită societății TIAB București, în urma unei licitații publice deschise la care au participat 4 ofertanți. Criteriul de atribuire a fost acela al celui mai bun raport preț/calitate.

Contractul – de tip ”la cheie”, semnat de Hidroelectrica, prevede derularea de lucrări complexe: înlocuirea de către prestator a echipamentului primar din stații în concordanță cu schema actuală, modificarea și înlocuirea de echipamente secundare, reabilitarea și înlocuirea parțială a instalației de legare la pământ și a instalației de paratrasnet, precum și reabilitarea cadrelor, riglelor și stâlpilor stației.

Lucrările vor fi finanțate din surse proprii Hidroelectrica și sunt prevăzute în bugetul companiei la capitolul ”Investiții efectuate la imobilizările corporale existente”.

”Lucrările de modernizare de la Brădișor urmează să fie realizate până la sfârsitul anului 2020. Fiecare pas făcut în sensul reîntineririi obiectivelor din sistemului energetic este important, iar viziunea de business a Hidroelectrica merge în acest sens. Este nevoie de modernizare făcută susținut”, a declarat Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelectrica. ”Vrem să urmăm planul de afaceri pe care l-am făcut și care a fost aprobat de acționari. Suntem printre puținele firme din România care au puterea financiară de a face investiții semnificative în sectorul energetic, și – mai mult, au și dorința de a face acest lucru.”

Amenajarea hidroenergetică Lotru este cea mai complexă de pe râurile interioare ale României, fiind și unică în același timp prin schema de amenajare adoptată, care se bazează pe principiul concentrării de debite și caderi. Astfel, atât apele din bazinul hidrografic al Râului Lotru, pe care este amplasată amenajarea, cât și cele din bazinele hidrografice învecinate, sunt direcționate gravitațional și prin pompaj către lacul Vidra, care constituie acumularea principală a amenajării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii de brânzeturi artizanale din Cluj, cu stand în rețeaua Moldovan

Articolul următor

Clusterele din Transilvania vor să modifice politicile guvernamentale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share