Arad

Anul 2019 a fost unul bun pentru Camera de Comerţ şi Industrie Arad

Aflată la final de an, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad şi-a făcut bilanţiul. Instituţia care reprezintă interesele mediului de afaceri local se menţine în topul camerelor judeţene, chiar în topul naţional, pe locul al treilea, după Timiş şi Constanţa.

Şi în acest an, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a derulat un amplu şi complex program de instruire, oferind o gamă variată de cursuri, în anul 2019 fiind organizate 28 asemenea sesiuni de formare, totalizând un număr de 648 participanți.

Organizarea de de târguri și expoziții a fost şi în acest an o prioritate în cadrul preocupărilor instiţuţiei, CCIAA a realizat în acest an, 10 târguri, care au adunat 763 de expozanţi şi 42.349  vizitatori.

Unul dintre cele mai mari târguri de panificaţie şi HoReCa din Europa de Sud-Est, GastroPan, a fost găzduit anul acesta de Expo Arad, evenimentul ce reunit peste 130 de furnizori din 22 de ţări, amplasaţi în 4 săli expoziţionale. Pentru a răspunde nevoilor mediului economic a fost creat un nou eveniment, o expoziție de design interior, Expo Design Vest, care a stârnit interes specialiştilor din domeniu, şi  cărui scop a fost să aducă împreună arhitecți, designeri de interior, dar și producători sau distribuitori de mobilă și accesorii. Alte 25 de evenimente private au avut loc sub pavilioanele Expo Arad.

Pe plan extern s-au creat și întreținut relații de colaborare cu instituții similare din străinătate. La parteneriatele existente, anul acesta s-au mai adăugat parteneriatele cu Camera de Comerţ Hajdu Bihar şi Consiliul Chinez pentru promovarea comerţului din Changzhou.

„A fost un an plin de evenimente, expoziții, conferinţe și seminarii, cursuri de formare profesională. Toate acestea au făcut ca activitatea CCIA Arad să fie una intensă”, a anunţat preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

Related posts

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Stefana Muresan

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

Arad: Peste 5 mil. euro, din fonduri europene, pentru servicii de sănătate și infrastructura velo

Stefana Muresan

Leave a Comment