Comunitate Maramureș Ultimele stiri

Bugetul Maramureșului scade cu 30%. Se taie din investițiile publice

Bugetul administrației județene din Maramureș va fi diminuat anul viitor față de 2019, iar toate proiectele de investiții programate vor fi regândite.

Plenul Consiliului Județean (CJ) Maramureș a adoptat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe 2019. Din datele inițiale calculate de CJ a reieșit faptul că bugetul județului va fi diminuat în 2020 de către guvern. Suma care se va acorda este cu 30% mai mică pe întregul județ și cu 50% mai mică pentru bugetul propriu al CJ Maramureș.

“Am avut discuții aplicate cu directorul economic al CJ, cu șeful compartimentului de buget, cu angajații care se ocupă de programarea execuției bugetare în cadrul instituției și nici nu știm de unde să începem, dat fiind că vom avea la dispoziție, în 2020, doar jumătate din bugetul anului 2019.

Și avem obligativitatea de a menține cheltuielile de funcționare prin plata salariilor și utilităților, pentru că nu putem lăsa fără bani instituțiile din subordinea CJ, cum sunt muzeele, aeroportul, școlile speciale, spitalele.

Din primele date reiese că nici pentru acestea nu vom avea bani anul viitor, deci investițiile ar fi excluse. La drumurile județene, se alocă de la bugetul de stat 10 milioane de lei, când în 2019 am avut 40 de milioane, doar aici fiind un minus de 30 de milioane. La Protecția Copilului vorbim de un minus de 65 de milioane. Bugetul județului pentru 2020 are, în prezent, un minus de 82 de milioane și doar la CJ Maramureș avem un minus de 71 de milioane”, a precizat președintele CJ, Gabriel Zetea.

Consilierii au votat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM). Un alt punct aprobat a fost cel privind stabilirea unor măsuri pentru selecția directorului economic şi a directorului de dezvoltare la AIM și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Drumuri – Poduri Maramureș.

Related posts

Emil Boc vrea organizarea unui mare turneu WTA la Cluj , cu sprijinul mediului de afaceri

Stefana Muresan

13 milioane de lei pentru închiderea unui depozit de deşeuri la Oradea

Traian Dan

Ilan Laufer: Companiile românești pot obține, prin Smart Start USA, de la 50.000 de dolari pentru afaceri pe piața americană

Stefana Muresan

Leave a Comment