Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Presiuni la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea Centurii Zalăului

Asociația Pro Infrastructură (API) cere Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) să finalizeze Centura Ocolitoare a Zalăului.  

“La finalul lunii noiembrie CNAIR a anulat licitația pentru finalizarea sectorului lipsă din Centura Zalău, nefiind depusă nicio ofertă conformă. Vorbim despre un drum nou cu o bandă pe sens și pe zonele de pantă cu două benzi pe sensul de urcare, cu un cost estimat de aproximativ 200 de milioane de lei.

Am scris despre problemele din etapa de pregătire a acestui proiect, pornind de la stabilirea unui traseu sinuos și până la toanele populiste ale fostului ministru de la transporturi, Răzvan Cuc, care au dus la decizia neinspirată de a scoate din contractul de pregătire realizarea proiectului tehnic și de a licita proiectarea și execuția doar pe baza unui studiu de fezabilitate insuficient fundamentat.

Urmările le vedem acum, când incertitudinile neacoperite în studiul de fezabilitate au ținut departe investitorii serioși. Solicităm CNAIR să realizeze în cel mai scurt timp cu forțe proprii investigațiile geotehnice suplimentare necesare enunțate în studiul de fezabilitate, astfel încât în primăvara anului 2020 să poată scoate din nou în licitație construirea acestui proiect extrem de important, de această dată pe baze mult mai solide”, conform API.

Noul ministru al transporturilor, sălăjeanul Lucian Bode, a declarat că va debloca principalele două proiecte majore de infrastructură rutieră din județ: Autostrada Transilvania şi Centura Ocolitoare a Zalăului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujul și Timișoara, orașele regionale cu cea mai mare creștere imobiliară

Articolul următor

Bugetul Maramureșului scade cu 30%. Se taie din investițiile publice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share