București Real Estate Slider Ultimele stiri

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

CBRE, lider pe piața de consultanță imobiliară, a consiliat Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, în procesul de lansare a operațiunilor în România prin închirierea unei suprafețe de aproximativ 800 de metri pătrați în proiectul de birouri City Gate.

Contractul de închiriere a fost semnat în luna septembrie 2019 în urma unui proces amplu de leasing coordonat de Sandra Apachiței, Advisor în cadrul departamentului Advisory & Transaction, Office Occupier, CBRE România. Bank of China și-a lansat oficial operațiunile în România pe data de 16 decembrie, alegând ca sediul central proiectul de birouri City Gate, cu o suprafață de aproximativ 47.600 mp, deținut de GTC în nordul Bucureștiului.

Deschiderea noii sucursale marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și China, lansarea Bank ok China în România fiind rezultatul natural al acestor evoluții pozitive. Operațiunile sucursalei din București sunt administrate de Guo Lixin.

„Intrarea unei noi companii pe piața din România, care închiriază încă de la început o suprafață importantă de birouri, reprezintă un semnal pozitiv atât pentru piața imobiliară, cât și pentru mediul de afaceri. Pe piața spațiilor de birouri, în București, companiile au închiriat peste 84.000 mp în trimestrul al treilea, în creștere cu 15% față de perioada similară a anului trecut”, a declarat Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction Services, Office, CBRE România.

În primele nouă luni ale anului 2019, cea mai mare cerere de spații de birouri a venit din partea companiilor din sectorul Computers & Hi-Tech (47% din totalul activității de închiriere), care au închiriat spații pentru 13.500 de angajați și din sectorul financiar (16% din totalul tranzacționat), care a închiriat birouri pentru 4700 de angajați. În ceea ce privește zonele cele mai dinamice, acestea au fost partea de vest a Bucureștiului (cu 31% din volumul tranzacționat) urmată de zona centrală (cu 21%) și de partea de nord și Pipera (cu 19%).
Stocul total de spații de birouri moderne din București a ajuns la aproximativ 3,16 milioane mp la sfârșitul primelor trei trimestre ale anului 2019, mai mult de jumătate dintre acesta fiind clădiri de birouri de clasa A, cu o rată totală de neocupare de 9,3%, în creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aproximativ 60.000 de spații de birouri au fost livrați în al treilea trimestru în București, prin două proiecte, respectiv Expo Business Park, dezvoltat de Portland Trust în zona de nord și The Light, dezvoltat de River Development în partea de vest a Bucureștiului. În prezent, vestul și nordul Bucureștiului găzduiesc 50% din stocul total al spațiilor din clasa A, conform datelor CBRE Research.

Bank of China include BOC Hong Kong, BOC International, BOCG Insurance și alte instituții financiare, oferind o gamă cuprinzătoare de servicii financiare de înaltă calitate atât clienților persoane fizice cât și companiilor, precum și instituțiilor financiare din întreaga lume. În secolul trecut, Bank of China a jucat un rol important în istoria financiară a Chinei. Acesata a fost înființată în 1912, în conformitate cu aprobarea DR. Sun Yat-sen. În următorii 37 de ani, Banca a funcționat ca bancă centrală, bancă internațională de schimb și bancă specializată pentru comerț exterior. În 1949, Bank of China a devenit autoritatea bancară desemnată de stat specializată în schimbul valutar. În 2003, a fost denumită de către Consiliul de Stat ca una dintre băncile pilot pentru reforma acțiunilor băncilor comerciale cu capital integral de stat. Pe 26 august 2004, Bank of China Limited a fost înființată în mod oficial la Beijing ca bancă comercială pe acțiuni controlată de stat. Bank of China este cea mai internaționalizată bancă comercială din China. BOC London Branch, prima sucursală de peste ocean a băncilor din China, a fost înființată în 1929.

În prezent, numără peste 10000 operațiuni interne și peste 60 de operațiuni internaționale. În 1994 și 1995, Bank of China a devenit banca emitentă de bilete de valoare în Hong Kong și, respectiv, în Macao. Banca a pregătit un nou plan de dezvoltare strategică, care a fost aprobat de Consiliul de Administrație în martie 2009. Poziționare strategică: De a fi un grup bancar multinațional de anvergură bazat pe o platformă transfrontalieră diversificată și integrată de afaceri, având ca activitate de bază serviciile bancare comerciale. Obiective strategice: De a fi o bancă internațională de top care oferă dezvoltare și excelență.

Related posts

Cemacon Cluj, dimensiune record a business-ului

Stefana Muresan

Universitatea Tehnică va produce roboți sociali

Nora Dumitrescu

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

Nokia, investitii de 73 milioane euro in activitatile telecom de la Timisoara

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Brașovul, atractiv pentru investiții naționale și internaționale

Transilvania Business

Le Monde: ”Agricultorii francezi nu au reuşit să evite puterea românească. Ţara lui Dracula vampirizează piaţa europeană a porumbului”

redactia

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Ligia Voro

Antibiotice Iași a aplicat scenariul 2: Producția de medicamente continuă

Ion Surdu

“ALWAYS YES”, filosofia care definește SIXT Group România

Stefana Muresan

Bihor: Proiecte transfrontaliere, în valoare de peste 4 milioane de euro

Stefana Muresan

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

Compania Cloud Treats din Cluj, aplicaţie pentru comenzi online de mâncare în grup

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

Societatea Citadin a repornit stația de asfalt a Zalăului

Nora Dumitrescu

Proiect de peste 80 mil. euro, depus spre finanţare europeană, pentru „autostrada” Dunării

redactia

Finanțare de până la 200.000 de euro pentru microîntreprinderi, din fonduri europene

Stefana Muresan

KeysFin, despre impactul Brexit asupra economiei românești: Va fi marginal

Papuc Irina

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Bugetul Bihorului în dezbatere publică. Venituri estimate – 403 milioane lei

Traian Dan

Servicii premium în medicina dentară, la Tomident

Stefana Muresan

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Stefana Muresan

Cine reprezintă România la Expo Real Munich 2019

Ligia Voro

Leave a Comment