București Real Estate Slider Ultimele stiri

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

CBRE, lider pe piața de consultanță imobiliară, a consiliat Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, în procesul de lansare a operațiunilor în România prin închirierea unei suprafețe de aproximativ 800 de metri pătrați în proiectul de birouri City Gate.

Contractul de închiriere a fost semnat în luna septembrie 2019 în urma unui proces amplu de leasing coordonat de Sandra Apachiței, Advisor în cadrul departamentului Advisory & Transaction, Office Occupier, CBRE România. Bank of China și-a lansat oficial operațiunile în România pe data de 16 decembrie, alegând ca sediul central proiectul de birouri City Gate, cu o suprafață de aproximativ 47.600 mp, deținut de GTC în nordul Bucureștiului.

Deschiderea noii sucursale marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și China, lansarea Bank ok China în România fiind rezultatul natural al acestor evoluții pozitive. Operațiunile sucursalei din București sunt administrate de Guo Lixin.

„Intrarea unei noi companii pe piața din România, care închiriază încă de la început o suprafață importantă de birouri, reprezintă un semnal pozitiv atât pentru piața imobiliară, cât și pentru mediul de afaceri. Pe piața spațiilor de birouri, în București, companiile au închiriat peste 84.000 mp în trimestrul al treilea, în creștere cu 15% față de perioada similară a anului trecut”, a declarat Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction Services, Office, CBRE România.

În primele nouă luni ale anului 2019, cea mai mare cerere de spații de birouri a venit din partea companiilor din sectorul Computers & Hi-Tech (47% din totalul activității de închiriere), care au închiriat spații pentru 13.500 de angajați și din sectorul financiar (16% din totalul tranzacționat), care a închiriat birouri pentru 4700 de angajați. În ceea ce privește zonele cele mai dinamice, acestea au fost partea de vest a Bucureștiului (cu 31% din volumul tranzacționat) urmată de zona centrală (cu 21%) și de partea de nord și Pipera (cu 19%).
Stocul total de spații de birouri moderne din București a ajuns la aproximativ 3,16 milioane mp la sfârșitul primelor trei trimestre ale anului 2019, mai mult de jumătate dintre acesta fiind clădiri de birouri de clasa A, cu o rată totală de neocupare de 9,3%, în creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aproximativ 60.000 de spații de birouri au fost livrați în al treilea trimestru în București, prin două proiecte, respectiv Expo Business Park, dezvoltat de Portland Trust în zona de nord și The Light, dezvoltat de River Development în partea de vest a Bucureștiului. În prezent, vestul și nordul Bucureștiului găzduiesc 50% din stocul total al spațiilor din clasa A, conform datelor CBRE Research.

Bank of China include BOC Hong Kong, BOC International, BOCG Insurance și alte instituții financiare, oferind o gamă cuprinzătoare de servicii financiare de înaltă calitate atât clienților persoane fizice cât și companiilor, precum și instituțiilor financiare din întreaga lume. În secolul trecut, Bank of China a jucat un rol important în istoria financiară a Chinei. Acesata a fost înființată în 1912, în conformitate cu aprobarea DR. Sun Yat-sen. În următorii 37 de ani, Banca a funcționat ca bancă centrală, bancă internațională de schimb și bancă specializată pentru comerț exterior. În 1949, Bank of China a devenit autoritatea bancară desemnată de stat specializată în schimbul valutar. În 2003, a fost denumită de către Consiliul de Stat ca una dintre băncile pilot pentru reforma acțiunilor băncilor comerciale cu capital integral de stat. Pe 26 august 2004, Bank of China Limited a fost înființată în mod oficial la Beijing ca bancă comercială pe acțiuni controlată de stat. Bank of China este cea mai internaționalizată bancă comercială din China. BOC London Branch, prima sucursală de peste ocean a băncilor din China, a fost înființată în 1929.

În prezent, numără peste 10000 operațiuni interne și peste 60 de operațiuni internaționale. În 1994 și 1995, Bank of China a devenit banca emitentă de bilete de valoare în Hong Kong și, respectiv, în Macao. Banca a pregătit un nou plan de dezvoltare strategică, care a fost aprobat de Consiliul de Administrație în martie 2009. Poziționare strategică: De a fi un grup bancar multinațional de anvergură bazat pe o platformă transfrontalieră diversificată și integrată de afaceri, având ca activitate de bază serviciile bancare comerciale. Obiective strategice: De a fi o bancă internațională de top care oferă dezvoltare și excelență.

Related posts

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Fortificațiile din Transilvania devin obiective turistice europene

Nora Dumitrescu

Reabilitarea Castelului Corvinilor și investiții în infrastructura urbană, proiecte cu finanțare nerambursabilă realizate de Primăria Hunedoara

Stefana Muresan

Gedeon Richter, sărbătoarea generațiilor pentru sănătatea pacienților

Stefana Muresan

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

Târgul Imobiliarium aduce locuințe cu discount între 2.000 și 10.000 de euro, ansambluri în exclusivitate, dar și workshopuri atractive

Stefana Muresan

„Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Ionel Albu

The 4th edition of the ABSL Awards will be delivered during the 2019 Gala on April 10th, at Le Château Bucharest

redactia

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

Investițiile la fabrica de bere de la Brașov continuă: Japonezii de la Asahi vor să construiască o nouă secție de îmbuteliere

Papuc Irina

Aproape 800 milioane de lei pentru proiecte de mediu prin Programul Spații Verzi

Traian Dan

Restaurantul BistroMar s-a deschis în Piața Floreasca, cu o investiție de circa 200.000 de euro

Stefana Muresan

Viața merge înainte! ,,O pădure cât o țară” – Oradea plantează pe timp de pandemie

Traian Dan

Transportatorul International Alexander din Arad a ajuns la afaceri de 70 mil. euro în 2018

Stefana Muresan

Enjoy, Transylvania! A jewel of Romania in the heart of Europe

redactia

NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi in Timiș

Stefana Muresan

Radu Oprea promovează exporturile româneşti în China

redactia

Clujul ar putea deveni, în 2023, primul județ racordat 100% la apă și canalizare

redactia

CTP wins ‘Best Warehouse Development and Developer’ and ‘Best Leadership’ awards in 2017

Ionut Oprea

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Stefana Muresan

Trenul urban, un nou proiect de amploare al Sibiului. Primar: „Va deservi și localitățile învecinate”

Papuc Irina

Maramureșul își va promova oferta turistică în capitală

Nora Dumitrescu

Nearly thousand top projects in Poland worth €120bn

Ionut Oprea

Judeţul Cluj conduce topul de consum fraudulos de gaze naturale, potrivit Delgaz Grid

Ligia Voro

Leave a Comment