București Real Estate Slider Ultimele stiri

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

CBRE, lider pe piața de consultanță imobiliară, a consiliat Bank of China, una dintre cele mai mari bănci din lume, în procesul de lansare a operațiunilor în România prin închirierea unei suprafețe de aproximativ 800 de metri pătrați în proiectul de birouri City Gate.

Contractul de închiriere a fost semnat în luna septembrie 2019 în urma unui proces amplu de leasing coordonat de Sandra Apachiței, Advisor în cadrul departamentului Advisory & Transaction, Office Occupier, CBRE România. Bank of China și-a lansat oficial operațiunile în România pe data de 16 decembrie, alegând ca sediul central proiectul de birouri City Gate, cu o suprafață de aproximativ 47.600 mp, deținut de GTC în nordul Bucureștiului.

Deschiderea noii sucursale marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și China, lansarea Bank ok China în România fiind rezultatul natural al acestor evoluții pozitive. Operațiunile sucursalei din București sunt administrate de Guo Lixin.

„Intrarea unei noi companii pe piața din România, care închiriază încă de la început o suprafață importantă de birouri, reprezintă un semnal pozitiv atât pentru piața imobiliară, cât și pentru mediul de afaceri. Pe piața spațiilor de birouri, în București, companiile au închiriat peste 84.000 mp în trimestrul al treilea, în creștere cu 15% față de perioada similară a anului trecut”, a declarat Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction Services, Office, CBRE România.

În primele nouă luni ale anului 2019, cea mai mare cerere de spații de birouri a venit din partea companiilor din sectorul Computers & Hi-Tech (47% din totalul activității de închiriere), care au închiriat spații pentru 13.500 de angajați și din sectorul financiar (16% din totalul tranzacționat), care a închiriat birouri pentru 4700 de angajați. În ceea ce privește zonele cele mai dinamice, acestea au fost partea de vest a Bucureștiului (cu 31% din volumul tranzacționat) urmată de zona centrală (cu 21%) și de partea de nord și Pipera (cu 19%).
Stocul total de spații de birouri moderne din București a ajuns la aproximativ 3,16 milioane mp la sfârșitul primelor trei trimestre ale anului 2019, mai mult de jumătate dintre acesta fiind clădiri de birouri de clasa A, cu o rată totală de neocupare de 9,3%, în creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aproximativ 60.000 de spații de birouri au fost livrați în al treilea trimestru în București, prin două proiecte, respectiv Expo Business Park, dezvoltat de Portland Trust în zona de nord și The Light, dezvoltat de River Development în partea de vest a Bucureștiului. În prezent, vestul și nordul Bucureștiului găzduiesc 50% din stocul total al spațiilor din clasa A, conform datelor CBRE Research.

Bank of China include BOC Hong Kong, BOC International, BOCG Insurance și alte instituții financiare, oferind o gamă cuprinzătoare de servicii financiare de înaltă calitate atât clienților persoane fizice cât și companiilor, precum și instituțiilor financiare din întreaga lume. În secolul trecut, Bank of China a jucat un rol important în istoria financiară a Chinei. Acesata a fost înființată în 1912, în conformitate cu aprobarea DR. Sun Yat-sen. În următorii 37 de ani, Banca a funcționat ca bancă centrală, bancă internațională de schimb și bancă specializată pentru comerț exterior. În 1949, Bank of China a devenit autoritatea bancară desemnată de stat specializată în schimbul valutar. În 2003, a fost denumită de către Consiliul de Stat ca una dintre băncile pilot pentru reforma acțiunilor băncilor comerciale cu capital integral de stat. Pe 26 august 2004, Bank of China Limited a fost înființată în mod oficial la Beijing ca bancă comercială pe acțiuni controlată de stat. Bank of China este cea mai internaționalizată bancă comercială din China. BOC London Branch, prima sucursală de peste ocean a băncilor din China, a fost înființată în 1929.

În prezent, numără peste 10000 operațiuni interne și peste 60 de operațiuni internaționale. În 1994 și 1995, Bank of China a devenit banca emitentă de bilete de valoare în Hong Kong și, respectiv, în Macao. Banca a pregătit un nou plan de dezvoltare strategică, care a fost aprobat de Consiliul de Administrație în martie 2009. Poziționare strategică: De a fi un grup bancar multinațional de anvergură bazat pe o platformă transfrontalieră diversificată și integrată de afaceri, având ca activitate de bază serviciile bancare comerciale. Obiective strategice: De a fi o bancă internațională de top care oferă dezvoltare și excelență.

Related posts

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Interviu cu Alin Nica, primarul comunei timișene Dudeștii Noi

Transilvania Business

FOTO: Cu ochii pe offshore, la FOREN 2018

Ligia Voro

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Sălajul vrea gaz metan în comune. “E de 6 ori mai ieftin decât butelia”

Nora Dumitrescu

Planeta noastră schimbă modelul economic

Ligia Voro

Dacris: Back to School în pandemie aduce în clase și produse specifice pentru sistemul medical

Ionut Oprea

Primăria Deva a lansat un portal dedicat potențialilor investitori

Stefana Muresan

Groupe Renault România sponsorizează cu 100 vehicule Dacia și Renault

Ligia Voro

Mai mult de 50% dintre români încă plătesc cash atunci când călătoresc

Traian Dan

Primăria Brașov implementează proiectul UE „WiFi4EU”: 15 locuri publice din oraș vor avea internet gratuit

Papuc Irina

Doi tineri din Sibiu vor să fie pionieri în francizarea studiourilor de fitness din România. Vând rețeta succesului celor care își doresc să facă afaceri din sălile de sport

Nicolae Pop

Prima cafenea 5 to go s-a deschis la Sibiu. Cea mai accesată franciză românească planifică deschiderea a 100 de locații noi

Ligia Voro

Măsuri suplimentare pentru siguranța resursei umane și a mărfurilor în parcul logistic Urbano Cluj Vest pentru a finaliza lucrările la termen

Ligia Voro

România trimisă în fața Curții de Justiție. România este singurul stat membru care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei UE privind mărcile în legislația națională

Gruita Ienasoiu

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Stefana Muresan

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

România a semnat o declarație comună la Bruxelles de renaștere a sectorului turistic

Ion Surdu

OMV Petrom, parteneriat cu Electrica

Stefana Muresan

România, pe locul 26 din 28 de țări UE în clasamentul performanțelor digitale

Ion Surdu

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Grădina Botanică din Jibou intră în business. Florărie-cafenea în Zalău

Nora Dumitrescu

Exact Systems a devenit furnizor autorizat de servicii de control al calității pentru producătorul Automobile Dacia

Stefana Muresan

Clujenii de la Untold au vândut 10.000 de abonamente la Neversea

Nora Dumitrescu

Leave a Comment