Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitare importantă cu fonduri europene la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov

Primarul George Scripcaru și directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat pe 19 decembrie contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic Maria Baiulescu”, prin Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020 – Prioritatea de investiții 4.4 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 4.5 – Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă.

La eveniment au mai participat Mihail Veştea, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean și Lavinia Butnariu, directorul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu.

„Semnarea acestui contract de finanțare reprezintă un frumos cadou de Crăciun pentru municipiul Brașov și, în primul rând, pentru elevii și profesorii de la acest colegiu tehnic, care vor avea, după finalizarea lucrărilor, cele mai bune condiții de învățare și predare. Pentru Municipalitate, una dintre direcțiile prioritare de dezvoltare ale orașului este educația. De aceea investim foarte mult în ceea ce înseamnă infrastructura pentru învățământ. Nu poți să te aștepți ca un oraș să se dezvolte, dacă unul dintre pilonii pe care se sprijină această dezvoltare, educația, nu are la dispoziție tot ceea ce este necesar. Colegiul Tehnic Maria Baiulescu este una dintre unitățile de învățământ care a înțeles că trebuie să existe o corelare între educația copiilor și piața muncii. Și pentru acest motiv, mă bucur că primul proiect pe AXA IV vizează această școală”, a declarat primarul George Scripcaru.

Directorul general al ADR Centru, Simion Crețu,  a precizat că nivel regional, prin Axa Prioritară 10, sunt susținute investiții în reabilitarea instituțiilor de învățământ, în acest moment fiind contractate 35 de proiecte, a căror valoare totală depășește 280 milioane lei.

„Această finanțare va crea condiții mai bune de educație și formare profesională, și de siguranță elevilor noștri. Sunt prevăzute dotări importante pentru laboratoare și ateliere, dar mai ales vor fi consolidate, recompartimentate și aduse la zi din punct de vedere al siguranței cele două corpuri de clădire”, a spus Lavinia Butnariu, directorul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu.

Proiectul care vizează Colegiul Tehnic Maria Baiulescu prevede consolidarea, reabilitarea și modernizarea corpurilor de clădire A și B și dotarea acestor spații cu echipamente și alte dotări necesare procesului de învățământ.

CORPUL A cu regim de înălțime S+P+2E+M are suprafața construită =1.326,00 mp, suprafața desfășurată = 4.104,33 mp și suprafața utilă = 3.152,14 mp.

CORPUL B cu regim de înălțime S+P are suprafața construită =622.00mp, suprafața desfășurată = 921,76 mp și suprafața utilă = 733,01 mp; Corpul B este format din doua corpuri de construcție (B1 si B2), ridicate în perioade de timp diferite, respectiv 1910 (B1) si 1978 (B2), cu structuri de rezistența diferite, după reguli constructive și de calcul distincte.

Deficiențele semnalate în suprastructura sunt mai ales generate de vechimea construcției și de lipsa unei întrețineri corespunzătoare: umezeală accentuată la demisol, la pardoseală și pereții din zidărie de cărămidă și beton; fisuri nesemnificative în pereții de cărămidă; igrasie la pereții de fațade, la partea inferioară; zone cu tencuială expulzată.

Valoarea totală a proiectului: 14.325.259,80 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP – AM POR: 4.014.776,76 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nouă intrare pe piața românească: CBRE a consiliat Bank of China în deschiderea sucursalei din București, prin închirierea a 800 mp de birouri în City Gate

Articolul următor

Final de an sub semnul voluntariatului și al faptelor bune la Groupe Renault România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share