Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva a preluat în pază peste 120.000 ha de păduri private

Peste 120 de mii de hectare de păduri private au fost preluate în pază de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva în acest an, majoritatea pădurilor administrate de instituţie (79,23%) fiind certificate la nivel internaţional, arată datele prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de către directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, transmite bursa.ro.

Mihăilescu a precizat că, din totalul celor 122.360 de hectare de păduri private preluate în pază şi care nu aveau asigurat acest serviciu, 94.391 de hectare sunt în baza actelor de constatare şi alte 27.969 hectare în baza Legii 374/2006.

Totodată, la capitolul controalelor, personalul RNP – Romsilva a participat, în ultima lună, alături de poliţişti, la 7.070 acţiuni, din care 5.413 în fondul forestier, fiind constatate, în urma acestor controale, 43 de infracţiuni şi 402 contravenţii, cu o valoare totală de 625.905 lei.

De asemenea, în urma acestor controale în fondul forestier, pe drumurile publice, în târguri şi oboare, au fost confiscaţi 515 pomi pentru Crăciun, cu o valoare de 44.596 lei.

Per total, în primele trei trimestre ale anului, în fondul forestier proprietate publică a statului au fost efectuate 9.053 controale de fond şi 1.014 controale parţiale.

“În urma intensificării acţiunilor de control şi a preluării în pază a pădurilor private care nu beneficiau de acest serviciu s-au înregistrat 21 de cazuri de agresiune, fiind înregistrate, din păcate, şi două decese în urma acestor agresiuni, la ocoalele silvice Paşcani şi Strâmbu Băiuţ, iar în alte cinci cazuri fiind necesare îngrijiri medicale”, a punctat Mihăilescu.

Conform datelor Romsilva, instituţia deţine certificate pentru managementul forestier la cel mai înalt nivel internaţional pentru 79,23% din suprafaţa fondului forestier proprietatea publică a statului, respectiv 2.485.912 hectare, pe raza a 229 ocoale silvice.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Părinții din Cluj își fac cumpărăturile în spațiul virtual

Articolul următor

Proiectul de creare a unui parc pe o fostă groapă de gunoi în Sibiu, scos la licitație

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
11
Share