Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerţ Timiş va fi reprezentată la New York. A fost semnat un acord cu o organizaţie de business a românilor din America

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş va avea o reprezentanţă la New York, după ce instituţia a semnat un acord de colaborare cu Consiliul de Afaceri Româno-American, o organizaţie de business, care ajută la dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre cele două ţări. Asociaţia amintită îşi are sediul chiar pe Broadway, în „inima” financiară a lumii moderne.

Firmele timişene, şi nu numai, vor avea un sprijin mai mare atunci când vor dori să facă afaceri pe continentul american, cu parteneri din cadrul uneia dintre cele mai dezvoltate economii din întreaga lume, Statele Unite ale Americii. Situată la New York, reprezentanţa CCIA Timiş este rod a unui acord de colaborare semnat între aceasta şi Consiliul de Afaceri Româno-American. Acordul este urmare a unei vizite de afaceri efectuată de o delegaţie a Camerei, în Statele Unite, în această toamnă. În baza acordului semnat joi la Timişoara, anul viitor va fi deschisă o reprezentanță a CCIA Timiș în New York. „În oglindă”, o reprezentanţă a organizaţiei americane va funcţiona la Timişoara.

„Noi am mai încercat să organizăm întâlniri cu clinici din domeniul sănătății, sperând să se lege ceva. De data aceasta, încercăm să realizăm cât mai multe întâlniri cu mediul de afaceri din SUA. Acum vrem să lucrăm la semnarea acestui acord de colaborare, iar anul viitor intenționăm să prezentăm și primele rezultate pe care le vom avea”, a declarat Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentantul asociaţiei americane, Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Româno-American, spune că dorinţa sa şi a organizaţiei este de a ajuta ca oamenii de afaceri din cele două ţări să colaboreze cât mai bine, iar contractele semnate să fie cât mai multe.

„Pentru prima oară în 22 de ani, de când avem acest birou deschis, avem o entitate care să fie reprezentată de către o grupare de specialiști care pot reprezenta aproape fiecare domeniu din SUA. Avantajul este că vorbim aceeași limbă engleză-americană, putem să avem întâlniri. Practic, CCIA Timiș va funcționa ca și când există deja la New York, nu prin corespondență, nu prin telefon sau Skype, ci cu adevărați oameni și specialiști. Există oportunități de dezvoltare în orice domeniu: locuințe, managementul de energie, nu cred că nu este un domeniu care să nu poată fi îmbunătățit în România”, a subliniat Ștefan Minovici, la semnarea acordului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internaţional Timişoara închide un ciclu de cinci ani, cu rezultate excelente

Articolul următor

NTT DATA Romania: Ce se întâmplă cu industria Automotive?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share