Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul vrea ca lucrările la centură să înceapă din 2020

Municipalitatea zălăuană a trimis noului ministru al transporturilor, Lucian Bode, o scrisoare deschisă, cerând să urgenteze demararea lucrărilor la proiectul ”ce reprezintă o urgență atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru cei care tranzitează județul Sălaj”.

“Realitatea este următoarea: având în vedere importanța acestui proiect pentru comunitatea noastră, conducerea primăriei s-a implicat activ și a contribuit cu tot ceea ce este necesar, astfel încât la începutul anului 2020 lucrările să fie demarate, chiar dacă coordonarea acestui proiect aparține Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În 2018, la solicitarea noastră, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MAN) au fost la Zalău cu scopul găsirii unor soluții care să respecte condițiile de siguranță ale poligonului de trageri, pentru deblocarea realizării variantei de ocolire, etapa 2, între Drumul Național 1F km 76+625 – Drumul Județean 191C.

În baza întâlnirii din iulie 2018 s-a efectuat un studiu balistic, de către reprezentanții Academiei Tehnice Militare, absolut necesar pentru continuarea studiului de fezabilitate, în urma căruia s-a obținut avizul favorabil din partea MAN.

Studiul a fost depus pentru obținerea avizului de mediu, acesta fiind obținut în 20 martie 2019, astfel intrând în linie dreaptă pentru procedura de licitație publică. Reprezentanți din cadrul instituției noastre au permanent în atenție acest proiect, au sprijinit echipele care s-au ocupat de studiile geotehnice și topografice necesare proiectului.

La preluarea mandatului de ministru al transporturilor, proiectul la care facem referire era în faza de licitație publică. Dvs, domnule ministru, cunoașteți mai bine decât miniștrii anteriori importanța acestei investiții, fiind om al locului. Vă rugăm și insistăm să dispuneți măsurile care se impun pentru ca acest proiect să fie demarat în primăvara anului viitor”, a transmis primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Asociația Pro Infrastructură (API) a cerut CNAIR să finalizeze centura. “La finalul lunii noiembrie CNAIR a anulat licitația pentru finalizarea sectorului lipsă din Centura Zalău, nefiind depusă nicio ofertă conformă.

Vorbim despre un drum nou cu o bandă pe sens și pe zonele de pantă cu două benzi pe sensul de urcare, cu un cost estimat de 200 de milioane de lei. Incertitudinile neacoperite în studiul de fezabilitate au ținut departe investitorii serioși.

Solicităm CNAIR să realizeze în cel mai scurt timp, cu forțe proprii, investigațiile geotehnice suplimentare necesare enunțate în studiul de fezabilitate, astfel încât în primăvară să poată scoate din nou în licitație construirea acestui proiect extrem de important, de această dată pe baze mult mai solide”, conform API.

Noul ministru al transporturilor, sălăjeanul Lucian Bode, a declarat că va debloca principalele două proiecte majore de infrastructură rutieră din județ: Autostrada Transilvania şi Centura Ocolitoare a Zalăului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Otopeniul are pasageri interni cât Clujul, Timișoara și Iașiul la un loc

Articolul următor

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share