Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Compania de salubritate Prival Ecologic Servis (PES) Turda a achiziționat două autospeciale noi pentru a asigura servicii de colectare a deșeurilor la standardele impuse de Uniunea Europeană.

Acestea au o capacitate de 15 metri cubi și sunt produse de compania Ford, fiind comercializate de Cefin Trucks. Cu această achiziție, Prival are acum în dotare nouă autospeciale care vor fi folosite pentru a asigura curățenia în localitate.

PES are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor nepericuloase și a înregistrat anul trecut afaceri de 5,8 milioane de lei, cu un profit net de 56.000 de lei. Acționarii săi sunt italienii Camilo Torta (78%), Damiano Sanelli (19%) și compania Oppimitti Construzioni, pachete mai mici deținând Gabriela Hideg și Eugen Progloff.

De la 1 iulie 2019, conform reglementărilor impuse de Uniunea Europeană, municipiul este obligat să colecteze deșeurile selectiv. 400 de containere noi, inscripționate special cu tipul de deșeuri (hârtie, plastic, deșeuri menajere) au fost amplasate pentru colectare selectivă în toate punctele gospodărești.

De asemenea, au fost amplasate containere de mari dimensiuni în cinci locații din oraș, pentru colectarea selectivă a deșeurilor vegetale, a mobilierului și a deșeurilor rezultate din construcții. Primăria Turda și Asociația Caritas Eparhial Greco Catolic Cluj au amplasat patru containere noi pentru textile. În Turda mai există alte 8 containere de acest tip care au fost înlocuite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul vrea ca lucrările la centură să înceapă din 2020

Articolul următor

A fost deschisă oficial circulaţia autovehiculelor pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, dar în regim de drum naţional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share