Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Societatea de distribuţie a energiei electrice aparţinând ENEL pregăteşte investiţii de 124 de milioane de lei

E-Distribuție Banat a planificat pentru acest an punerea în funcțiune a unor proiecte de investiții în valoare de 123,75 milioane de lei, pentru modernizarea reţelelor și echipamentelor de distribuție de energie electrică din județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, cu scopul îmbunătăţirii calităţii serviciului de distribuţie pentru clienți.

Proiectele aferente rețelelor și echipamentelor de înaltă tensiune au o valoare de aproape 30 de milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără retehnologizarea stației de transformare înaltă/medie tensiune 110/20 kV Orăștie (județul Hunedoara), modernizarea celulelor de înaltă și medie tensiune din stațiile Musicescu și Victoria din Timișoara, modernizarea celulelor de medie tensiune în stațiile Bujac și Chisineu Criș (jud. Arad), Căprișoara, Irum și Simeria (jud. Hunedoara).

De asemenea, vor fi instalate sisteme de monitorizare a calității energiei electrice în 38 de stații de transformare din toate cele 4 județe. Unul dintre transformatoarele de 25 MVA din stația Victoria din Timișoara va fi înlocuit cu un transformator modern și eficient.

Pentru rețelele de medie și joasă tensiune au fost alocate investiții de aproape 61 de milioane de lei. Dintre acestea, în județul Timiș, sunt prevăzute lucrări pentru reabilitarea de rețele electrice aeriene și subterane în cadrul evenimentelor aferente candidaturii orașului în competiția Capitală Culturală Europeană 2021. De asemenea, printre proiectele importante din județul Timiș se numără modernizările de rețele de joasă tensiune și branșamente în localitățile Ghiroda, Jebel, Moșnita Veche, Utvin, Sânmihaiu Român, Parța, Bethausen, Beregsău Mic.

Tot în județul Timiș sunt prevăzute lucrări pentru centralizarea grupurilor de măsură, în vederea montării de contoare inteligente în numeroase localităţi. Proiectele de centralizare a grupurilor de măsură presupun modernizarea branșamentelor precum și amplasarea contoarelor la limita proprietăților clienților.

Pe segmentul de medie tensiune, în județul Timiș sunt modernizate linii electrice aeriene care desevesc mare parte din judeţ

În județul Caraș Severin, cele mai importante proiecte se referă la modernizarea liniilor electrice aeriene de medie tensiune Lățunaș, Brădișor, Slatina precum și la modernizarea rețelelor de joasă tensiune și a branșamentelor, pentru montarea de contoare inteligente, în alte numeroase localități.

În județul Hunedoara sunt înlocuite sau modernizate rețele de medie tensiune în Deva, Brad, Orăștie, Vulcan (inclusiv zona rurală), Simeria, şi alte localităţi rurale, operaţiuni similare fiind programate şi pe partea de joasă tensiune.

În municipiul Arad vor fi puse în funcțiune lucrări de circa 2,5 milioane de lei pentru modernizarea de rețele electrice de medie și joasă tensiune atât aeriene cât și subterane. În județul Arad sunt lucrări de întărire a rețelei de medie tensiune în zona Lipova – Ususău, pentru creșterea capacității de distribuție a liniei electrice aeriene de medie tensiune în Horia și Livada, precum și lucrări pentru creșterea siguranței în alimentare pentru localitățile Nădlac, Semlac, Șeitin. De asemenea, sunt modernizate sau înlocuite posturi de transformare în localitățile Ineu, Sebiș, Chișineu Criș, Moneasa , Gurahonț, Beliu și sunt modernizate rețelele de joasă tensiune din Hălmagiu, Rădești, Tisa Nouă, Nădlac și Șiria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lenjeria Jolidon, premiată la Gala Elle Style

Articolul următor

Trenul urban, un nou proiect de amploare al Sibiului. Primar: „Va deservi și localitățile învecinate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share