Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trenul urban, un nou proiect de amploare al Sibiului. Primar: „Va deservi și localitățile învecinate”

Sibiul se pregătește să implementeze un proiect de amploare în domeniul mobilității urbane și a gestionării traficului urban. Este vorba despre realizarea proiectului trenului urban. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat în presa locală că a trimis scrisori oriciale către guvern, în acest sens.

Proiectului trenului urban din jurul Sibiului a trecut de la stadiul de discuții la cel de implementare, urmând ca în câțiva ani să devină una dintre soluțiile pentru reducerea traficului din oraș. Totodată, trenul va conecta municipiul de localitățile învecinate, scrie oradesibiu.ro, care i-a luat un interviu primarului Astrid Fodor.

„Proiectul devine realitate. Pentru a-l putea implementa va fi nevoie să folosim o parte din infrastructura CFR-ului. Pentru asta am trimis deja scrisori, în vederea schimbării legislației, către ministerul transporturilor și Ministrul Fondurilor europene. Va fi nevoie și de o infrastructură proprie, dar va trebui să o folosim și pe cea a CFR-ului”, a explicat Fodor în interviu.

Astrid Fodor a mai spus că proiectul este unul de durată, dar că până în 2021, când va începe noul exercițiu bugetar european, respectiv se vor deschide axele de finanțare pentru acest domeniu, studiile necesare să fie finalizate. „Este un proiect fezabil, care nu va deservi doar Sibiul, ci și localitățile învecinate. Se va realiza în mai multe etape, iar acestea vor fi stabilite în urma studiilor ce vor fi făcute. Până se deschide axa de finanțare vrem să fim gata cu toată birocrația, pentru a putea depune proiectul”, a adăugat primarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Societatea de distribuţie a energiei electrice aparţinând ENEL pregăteşte investiţii de 124 de milioane de lei

Articolul următor

Sibiul ar putea asigura parcări gratuite pentru mașinile electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share