Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

6 din 15 ha ale reparatorului de material rulant 16 Februarie Cluj vor găzdui un complex rezidențial cu centru de afaceri.

Mai mult de o treime din suprafața de teren din Cluj-Napoca pe care se află uzina va deveni complex rezidențial și centru de afaceri, conform platformei Club Feroviar. Spre deosebire de Electroputere Craiova, la Cluj primăria a interzis construirea unui mall, dar pot fi ridicate alte construcții care nu au nicio legătură cu calea ferată și cu caracterul industrial al terenului respectiv.

Reprezentanții societății au depus la primărie documentația pentru schimbarea destinației unui teren de șase hectare, iar primăria a emis un certificat de urbanism pe baza acestei documentații. În document se precizează faptul că se instituie statutul de zonă construită protejată pentru acest teren datorită valorilor urbanistice şi arhitecturale pe care le înglobează.

În cadrul ei se regăsesc clădiri monument istoric, clasate individual în lista monumentelor istorice, precum şi clădiri propuse spre includere în această listă. Se menționează faptul că nu pot începe lucrările decât după obținerea unui plan urbanistic zonal, care trebuie avizat de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism și Comisia Regională a Monumentelor Istorice.

În noiembrie, Adunarea Generală Extraordinară a aprobat majorarea capitalului social într-o singură etapă, cu maximum 10,2 milioane de lei, în schimbul aportului în numerar adus de acţionari. Dacă acționarii minoritari nu subscriu la majorare, le va fi redusă participația în societate, inclusiv în viitorul proiect imobiliar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Articolul următor

Oradea investește 32 milioane de lei într-un „Park and ride” în Centrul Civic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share