Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Produsele cramei Carastelec Winery au fost premiate la sfârșit de an în țări europene ca Polonia sau Marea Britanie și au fost incluse în mediul unui restaurant cu stele Michelin din Ungaria.

“Am participat la TARGI Horeca Gastrofood Enoexpo în Cracovia (Polonia) și ne-am întors cu o medalie de argint pentru Vinca Benedict Pinot Noir și un premiu special. Este întotdeauna o plăcere să le arătăm iubitorilor de vin din afara țării potențialul vinurilor din România, în special Pinot Noir din nord-vestul Transilvaniei”, susțin reprezentanții companiei.

Aceștia au mărturisit că, în 2015, când s-au recoltat strugurii pentru Carassia Magnum, nu și-au imaginat că peste patru ani va face parte dintr-un tasting meniu la faimosul Restaurant Onyx cu 2 stele Michelin din Budapesta, împreună cu câteva rarități din Champagne și National Champion-ul Kreinbacher din Ungaria.

În acest an, vinurile de Carastelec au obținut două premii speciale de Best in Class, pentru Carassia Classic Brut in Magnum, și un trofeu National Champion, pentru cel mai bun spumant din România – distincțiile cu care s-au întors de la gala The Champagne and Sparkling Wine World Championship, desfășurată la Londra.

CSWWC este singura competiție internațională destinată exclusiv vinurilor spumante și Champagne. Criteriile urmărite de juriul competiției sunt puritatea, eleganța, vivacitatea și finețea spumantelor. Anul acesta, juriul a acordat cupajului Brut Magnum NV medalia de aur, iar spumantului Blancs Magnum NV, medalie de argint.

Toate cele trei magnum-uri trimise la concursul internațional – dedicat exclusiv vinurilor spumante – au fost maturate trei ani în sticlă la crama din Sălaj și sunt disponibile, în ediții limitate, din octombrie. În cadrul Galei Premianților a fost prezentată – înainte de premiera internațională – și noua ediție a renumitei Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine, care include, în premieră, și crame din România.

Juriul CSWWC are trei membri, dintre cei mai apreciați specialiști ai lumii efervescente a vinului – Tom Stevenson (expert în Champagne, autorul a 25 de cărți de specialitate), Essi Avellan (Master of Wine) și Gyorgy Markus (expert internațional în vinuri spumante).

Crama Carastelec este o investiție nouă, gândită să producă spumante cu metodă tradițională și vinuri efervescente de tip petiant (fără adăugare de bioxid de carbon). Ea se află în nordul Transilvaniei, zona satului Carastelec fiind încadrată de masivul muntos Măgura Şimleului.
Plantația compactă de 22,4 ha formează un amfiteatru natural, cu un microclimat specific, pe partea superioară a unei pante din apropierea satului, cu expunere sudică. Soiurile plantate au fost alese luând în considerare scopul cramei de a produce preponderent vinuri spumante de calitate superioară.

Produsele principale le reprezintă spumantele Carassia, vinurile petiante Friza, iar în ediții limitate de maximum 3.500 de sticle, vinurile liniștite Vinca. Spumantele Carassia sunt obţinute numai prin metoda tradiţională, respectiv cu a doua fermentație în sticlă, cu maturare îndelungată de minimum 20 de luni.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transportul metropolitan din Brașov se extinde în alte patru localități

Articolul următor

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share