Agricultura Gastronomie Sălaj Ultimele stiri

Vinurile de Carastelec, promovate de un restaurant Michelin

Produsele cramei Carastelec Winery au fost premiate la sfârșit de an în țări europene ca Polonia sau Marea Britanie și au fost incluse în mediul unui restaurant cu stele Michelin din Ungaria.

“Am participat la TARGI Horeca Gastrofood Enoexpo în Cracovia (Polonia) și ne-am întors cu o medalie de argint pentru Vinca Benedict Pinot Noir și un premiu special. Este întotdeauna o plăcere să le arătăm iubitorilor de vin din afara țării potențialul vinurilor din România, în special Pinot Noir din nord-vestul Transilvaniei”, susțin reprezentanții companiei.

Aceștia au mărturisit că, în 2015, când s-au recoltat strugurii pentru Carassia Magnum, nu și-au imaginat că peste patru ani va face parte dintr-un tasting meniu la faimosul Restaurant Onyx cu 2 stele Michelin din Budapesta, împreună cu câteva rarități din Champagne și National Champion-ul Kreinbacher din Ungaria.

În acest an, vinurile de Carastelec au obținut două premii speciale de Best in Class, pentru Carassia Classic Brut in Magnum, și un trofeu National Champion, pentru cel mai bun spumant din România – distincțiile cu care s-au întors de la gala The Champagne and Sparkling Wine World Championship, desfășurată la Londra.

CSWWC este singura competiție internațională destinată exclusiv vinurilor spumante și Champagne. Criteriile urmărite de juriul competiției sunt puritatea, eleganța, vivacitatea și finețea spumantelor. Anul acesta, juriul a acordat cupajului Brut Magnum NV medalia de aur, iar spumantului Blancs Magnum NV, medalie de argint.

Toate cele trei magnum-uri trimise la concursul internațional – dedicat exclusiv vinurilor spumante – au fost maturate trei ani în sticlă la crama din Sălaj și sunt disponibile, în ediții limitate, din octombrie. În cadrul Galei Premianților a fost prezentată – înainte de premiera internațională – și noua ediție a renumitei Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine, care include, în premieră, și crame din România.

Juriul CSWWC are trei membri, dintre cei mai apreciați specialiști ai lumii efervescente a vinului – Tom Stevenson (expert în Champagne, autorul a 25 de cărți de specialitate), Essi Avellan (Master of Wine) și Gyorgy Markus (expert internațional în vinuri spumante).

Crama Carastelec este o investiție nouă, gândită să producă spumante cu metodă tradițională și vinuri efervescente de tip petiant (fără adăugare de bioxid de carbon). Ea se află în nordul Transilvaniei, zona satului Carastelec fiind încadrată de masivul muntos Măgura Şimleului.
Plantația compactă de 22,4 ha formează un amfiteatru natural, cu un microclimat specific, pe partea superioară a unei pante din apropierea satului, cu expunere sudică. Soiurile plantate au fost alese luând în considerare scopul cramei de a produce preponderent vinuri spumante de calitate superioară.

Produsele principale le reprezintă spumantele Carassia, vinurile petiante Friza, iar în ediții limitate de maximum 3.500 de sticle, vinurile liniștite Vinca. Spumantele Carassia sunt obţinute numai prin metoda tradiţională, respectiv cu a doua fermentație în sticlă, cu maturare îndelungată de minimum 20 de luni.

Related posts

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Traian Dan

Centura municipiului Satu Mare, finanţată din fonduri europene; investiție de peste 400 de milioane de lei

redactia

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA: „Pentru a avea produse competitive la nivel mondial, este nevoie de o muncă în zona de cercetare și dezvoltare”

Ligia Voro

Baia Mare își face bulevard de birouri

Nora Dumitrescu

La Timișoara se va construi un stadion ce va semăna cu arena Ilie Oană din Ploiești

Stefana Muresan

Fuziune în piața informatică: Endava cumpără CDS

Nora Dumitrescu

De la 1 ianuarie 2021 autoturismele cu volan pe partea dreaptă nu vor mai primi cartea de identitate a autovehiculului

Gruita Ienasoiu

Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii Cluj

Stefana Muresan

Schimbări la Tenaris: directorul de la Câmpina, detașat la Zalău

Nora Dumitrescu

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Oameni care ne inspiră. Două exemple de succes ale Star Transmission & Star Assembly

Stefana Muresan

Technovation Girls, competiția digitală dedicată fetelor, înaintea fazei finale

Traian Dan

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență. Sunt eliberate exclusiv ONLINE și GRATUIT  

Ligia Voro

“Oamenii de la Star Transmission: Marius “Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist”

redactia

Giganții Porsche și NTT finanțează viitorii IT-iști vorbitori de germană

Nora Dumitrescu

Circa 150 de antreprenori din Transilvania au lansat prima filială regională a Romanian Business Leaders

Stefana Muresan

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

A. I.

Educația pacienților și a personalului medical privind fibroza idiopatică, necesară

Transilvania Business

Sălajul vrea gaz metan în comune. “E de 6 ori mai ieftin decât butelia”

Nora Dumitrescu

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

Transport paralizat în zona metropolitană Baia Mare. Grevă la Urbis

Nora Dumitrescu

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Colectarea selectivă a deşeurilor se lasă aşteptată la Târgu Mureş

Ligia Voro

Leave a Comment