Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni subordonate derulată de Raiffeisen Bank în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că, alături de Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni subordonate derulată de Raiffeisen Bank în România, prima emisiune de obligaţiuni subordonate în moneda locală realizată pe piaţa din România, informează un comunicat de presă al BERD, citat de bursa.ro.

Obligaţiunile urmează să fie incluse în fondurile proprii ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a Romaniei. Obligaţiunile subordonate vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, ceea ce va sprijini instrumentele listate în moneda locală de pe piaţa locală. Investiţia va ajuta de asemenea Raiffeisen Bank să susţină investiţiile în economia verde, în linie cu strategia BERD.

Sursa citată amintește că Raiffeisen Bank SA, o subsidiară a Raiffeisen Bank International Austria, este una din cele mai mari 5 bănci din România, cu active totale de 42,4 miliarde lei şi cu venituri de aproape 2 miliarde lei (la data de 30 septembrie 2019).

BERD este principalul investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 8,5 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei româneşti, prin intermediul a 437 de proiecte, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Articolul următor

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Citește si:
Total
0
Share