Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a stabilit cine adună gunoiul din Bihor: RER Vest, Salubri și AVE

ADI Ecolect (societate înființată de Consiliul Județean cu primăriile din județ) a stabilit salubrizorii tuturor zonelor în care a fost împărțit județul. Primăria Oradea urmează să anunțe și câștigătorul pe zona Oradea.

Pentru cele 25 de comune din jurul Oradiei, denumită generic zona 1B (Zona Metropolitană), licitația privind salubrizarea a fost câștigată de RER Vest. Pentru aceste localități, licitația a fost organizată separat de Municipiul Oradea, unde Primăria încă nu a desemnat câștigătorul. Pe de altă parte, Primăria Oradea a prelungit contractul cu RER Vest.

Operatori în județ

În ceea ce privește licitațiile derulate de ADI Ecolect pentru celelalte zone din județ, rezultatele sunt următoarele: Zona 2 Aleșd – contract atribuit către Salubri Aleșd;
Zona 3 Salonta – AVE; Zona 4 Beiuș – Ștei – AVE; Zona 5 Marghita AVE; Zona 6 Săcueni – Valea lui Mihai – AVE.

„Criteriile de evaluare au fost conformitatea ofertei și prețul cel mai scăzut. S-au calificat toate din punct de vedere tehnic, dar diferența s-a făcut la capitolul financiar”, a precizat Bujor Chirilă, directorul excutiv al ADI Ecolect.

Perioada următoare este rezervată depunerii contestațiilor, după care se vor semna contractele, pe o perioadă de opt ani.

Taxă sau tarif

Bujor Chirilă este de părere că tot sistemul va deveni funcțional, până în aprilie 2020.
După semnarea contractelor, fiecare Consiliu Local va trebui să-și aprobe taxa specială sau tariful, varianta a doua prespunând încasarea sumelor de către operator, direct de la populație. Estimăm că 70% vor alege taxa, deoarece taxa oferă garanția continuității și a sustenabilității serviciului de salubrizare, minimalizând riscul ca operatorul să ajungă în situația de a nu încasa, fiind periclitată, atfel, continuitatea asigurării serviciului de salubrizare. Este și varianta pe care autoritatea de management o recomandă, tocmai din acest considerent. Este un serviciu de utilitate publică crucială, care necesită implicarea primăriilor”, a explicat directorul ADI Ecolect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vânzările de asigurări de călătorie vor crește în perioada decembrie 2019 - februarie 2020: estimarea Groupama Asigurări

Articolul următor

Cel mai căutat beneficiu de către angajați - să poată munci de acasă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share