Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vânzările de asigurări de călătorie vor crește în perioada decembrie 2019 – februarie 2020: estimarea Groupama Asigurări

Unul dintre liderii de pe piața de asigurări, Groupama Asigurări, estimează o creștere de 35% a vânzărilor de asigurări de călătorie pe perioada iernii, comparativ cu sezonul rece din 2018-2019.

Compania a anunțat într-un comunicat de presă citat de bursa.ro că a înregistrat și în sezonul de vară, perioada iunie-septembrie 2019, o creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior pentru toate tipurile de asigurări de călătorie, încheiate fie în agenţiile de asigurări, prin intermediul consultanţilor de asigurări, sau online.

Majoritatea poliţelor de călătorie Groupama Asigurări, mai exact 78% dintre acestea, au fost încheiate pentru călătorii în Europa şi Turcia în sezonul de vară, iar destinaţia Europa se menţine în mod constant în proporţie de peste 80% şi pe perioada iernii. Apare, însă, şi un nou trend pentru sezonul rece, acela al destinaţiilor exotice, precizează sursa citată.

Perioada minimă este de 3 zile, specific vacanţelor de tip city-break în marile capitale europene, indiferent de anotimp. Totuşi, pe perioada lunilor iunie-septembrie, tendinţa este de creştere a perioadei medii asigurate, datorită vacanţelor mai lungi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania, pentru care turiştii români îṣi fac asigurări de călătorie pentru minimum 7 nopţi la destinaţie, frecvente fiind şi sejururile de 9 nopţi. Cea mai lungă perioadă asigurată de o familie de 6 turişti români la Groupama Asigurări în această vară a fost de 42 de zile, pentru un sejur în Statele Unite şi Canada. Prin contrast, majoritatea asigurărilor de călătorie din sezonul de iarnă sunt încheiate pe o perioadă de 7 nopţi, mai precizează sursa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se modifică tarifele şi sistemul de taxare al colectării deşeurilor din Timiş

Articolul următor

S-a stabilit cine adună gunoiul din Bihor: RER Vest, Salubri și AVE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share