Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comerțul, serviciile și construcțiile, domenii în care merită investit în 2020

Într-o economie aflată sub zodia consumului, cei mai mulți dintre investitori (61%) estimează că afacerile din comerț vor genera cel ridicat nivel de interes. Serviciile (47%), construcțiile (37%), transportul și depozitarea (28%) și activitățile profesionale, științifice și tehnice (23%) se vor afla, de asemenea, în topul investițiilor interesante, potrivit analizei realizată de compania de consultanță Frames în cadrul ,,Barometrului asupra economiei’’.

De remarcat scăderea semnificativă a apetitului pentru agricultură, silvicultură și pescuit față de ediția precedentă a Barometrului Frames, de la 27% la 12%, un semn că provocările din zona de costuri de producție, pricing, distribuție și vânzare s-au accentuat.

,,Importurile alimentare au ajuns, din păcate, să ocupe mare parte din piață. Coroborat cu alte probleme, precum seceta, gripa aviară, cea porcină, business-ul agricol, în principal cel din zona micilor ferme, a devenit unul extrem de riscant, iar apetitul investitorilor a scăzut semnificativ’’, afirmă experții.

Acest fapt este dovedit de datele de la Registrul Comerțului care arată că, în 2019, numărul firmelor noi din acest sector a scăzut cu peste 50%.

,,Stimulat de creșterile salariale, consumul va continua să genereze cel mai ridicat interes și în 2020, cu un tot mai puternic accent în zona de online. Sectorul de transport și depozitare, strâns legat de acest segment, va aduce, de asemenea, o profitabilitate optimă, iar serviciile dedicate firmelor și populației, vor înregistra, în continuare, un interes major.

Sectorul construcțiilor va continua să crească, iar presiunea pe prețuri se va accentua în zona marilor orașe, acolo unde cererea de spații de locuit și de birouri este semnificativă. Investiţiile în zona de IT (software) vor reprezenta, de asemenea, un punct de interes, grevate însă de criza de personal, extrem de puternică în acest sector’’, mai arată concluziile barometrului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Informaticienii de la Endava au renovat o clinică de pediatrie

Articolul următor

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share