Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii clădirilor istorice nereparate din Timişoara au primit „cadou” de Crăciun supraimpozitări imense

Ultima şedinţă de plen a Consiliului Local Timişoara a adus un „cadou” nedorit pentru peste o sută de proprietari de clădiri istorice din întreg oraşul. Acestea vor fi supraimpozitate cu până la 500 la sută, pentru că deţinătorii au refuzat să răspundă apelurilor primăriei, de a le reabilita.

Ca o dovadă a organizării impecabile din primărie, chiar în cadrul şedinţei de plen un număr mare de clădiri au fost scoase de pe lista de vot, multe aveau deja depuse actele pentru autorizare sau aveau deja autorizaţii, iar vreo două fuseseră deja şi reparate

În total, şedinţa de plen a inclus 211 proiecte, iar majoritatea se refereau la „cadoul” amintit. Fără primarul Nicolae Robu în sală, ca să dea „sfaturi”, şedinţa a mers şnur, cu excepţia momentului când viceprimarul Dan Diaconu, cu o rapiditate uimitoare, demnă de organizatorul unei licitaţii americane, a citit o listă de proiecte de hotărâri care se refereau la proprietăţi care urmau să fie supraimpozitate şi care au fost scoase de pe ordinea de zi.

Chiar şi aşa, peste o sută de clădiri vor scoate substanţial mai mulţi bani din buzunarul proprietarilor, care, în loc să folosească sumele respective pentru retencuit şi vopsit faţada, îi vor depune în conturile primăriei ca şi impozit. De această dată nu sunt vizate doar clădiri din zona zero a oraşului, ci şi cele din Iosefin, Traian, Elisabetin sau Fabric.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Enel X a redus la jumătate consumul de energie electrică al unei comune din Timiş, după ce a instalat LED-uri pentru iluminat stradal

Articolul următor

La Timişoara se doreşte ridicarea unui spital pe concept şi cu bani americani

Citește si:
Total
0
Share