Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara se doreşte ridicarea unui spital pe concept şi cu bani americani

De curând, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a semnat un acord de colaborare cu o organizaţie americană, în urma căreia va avea o reprezenanţă în America de Nord, la New York. Tot ca parte a acestui acord, în zona de vest a României se va sprijini construcţia unui spital pe baza unui concept american, cu investiţii de peste ocean. Ideea, promovată de  Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Româno-Americane, nu este una nouă, el a declarat că a mai încercat să realizeze această investiţie, estimată atunci la 300 de milioane de dolari, dar a fost refuzat de miniştrii sănătăţii.

Acum, ideea nu ar mai urma să fie realizată la Bucureşti, ci la Timişoara. Vorbind despre ideea iniţială, dar şi despre perspectivele de acum, Minovici a declarat: „Pe atunci nu exista Legea Sănătății, existau, în schimb, obstrucții de la dinozaurii care făceau legea. Nu voiau alt concurent pe piață. Atunci mi-am dat seama că cu statul nu se poate lucra. Diferența e că lucruile au evoluat. Mai pot spune, cu certă convingere, că m-am simțit mai bine primit și mai atras de zona aceasta. Acest oraş merită o asemenea investiţie”.

Conceptul noului spital nu este cel al unei unităţi tipic româneşti, de tip mamut, cu sute de paturi. Conform conceptului promovat, se doreşte ca persoana internată să vină, să efectueze tratamentul sau intervenţia chirurgicală, iar ulterior să continue tratamentul la domiciliu, în confortul de acasa, în care pacientul se simte bine.

„Un spital cu 300-500 paturi este o fantezie. Noi ne dorim un sistem care să recreeze modelul american. Ideea este de a oferi pacienților tratamentul pe care îl considerăm mai adecvat, nu numărul de paturi”, a mai spus Minovici.

Spitalul va fi operat de o societate românească, conform legislaţiei, iar managerul spitalului va fi un economist, pentru un asemenea post fiind necesare astfel de calităţi, nu neapărat medicale. Minovici a mai spus că dacă sunt bani, construcţia nu ar trebui să dureze mai mult de 18 luni.

Total
46
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proprietarii clădirilor istorice nereparate din Timişoara au primit „cadou” de Crăciun supraimpozitări imense

Articolul următor

Cu afaceri de peste 10 milioane de euro, Caremil&Smirodava mizează pe puterea alianțelor

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
46
Share