Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Enel X a redus la jumătate consumul de energie electrică al unei comune din Timiş, după ce a instalat LED-uri pentru iluminat stradal

O comună din judeţul Timiş, Maşloc, a reuşit să-şi reducă la jumătate consumul de energie electrică folosită la iluminatul stradal, după ce a finalizat un proiect de înlocuire a corpurilor de iluminat folosite, de tip vechi, cu altele de tip led. Lucrările, efectuate de Enel X România, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, au presuput instalarea de asemenea aparate de iluminat realizate în România, la Arad, în cadrul fabricii deţinute aici de un grup italian, GDS.

Procesul de modernizare a presupus înlocuirea aparatelor de iluminat existente, echipate cu surse de lumină cu descărcări în vapori de sodiu, cu 700 de aparate de iluminat stradale cu LED, de ultimă generatie. Lucrările de modernizare care au durat aproximativ o lună și jumătate au presupus instalarea de aparate de iluminat cu puterea de 82,4 W pe străzile principale și a unor produse cu o putere de 57,7 W pe străzile secundare.

„Acest proiect va aduce o serie de beneficii importante legate de reducerea cheltuielilor cu energia electrică și cu întreținerea sistemului de iluminat, și de creșterea gradului de confort și siguranță a locuitorilor din comuna noastră. Consider că acesta este un alt pas important pe care l-am făcut în cadrul planului de măsuri de eficientizare energetică pe care ne propunem să le implementăm în comuna Mașloc”, a declarat Ionel Lupu, edilul comunei Mașloc.

Echipamentele LED vor reduce semnificativ consumul de energie electrică și costurile de întreținere a sistemului de iluminat public. Astfel, estimările arată că necesarul de energie electrică pentru iluminatul public stradal al comunei va scădea cu aproape 45% (o reducere a consumului anual cu 139 MWh), chiar dacă numărul total de aparate de iluminat stradale instalate la Mașloc a crescut de la 663 la 700 de unități. Investiția urmează să fie amortizată în aproximativ trei ani.

„Prin proiectele noastre inovatoare din punct de vedere tehnologic, promovăm un consum mai eficient de energie în spațiile publice și ajutăm autoritățile locale să își scadă costurile cu energia electrică. De asemenea, oferim sprijin în implementarea conceptului de economie circulară, la nivelul strategiilor de dezvoltare urbană durabilă, începând de la consultanța oferită pentru alegerea celor mai eficiente soluții, la prezentarea beneficiilor pentru autoritățile locale și până la producerea aparatelor folosite, la nivel local”, a declarat şi Marius Chiriac, directorul Enel X România.

Producătorul aparatelor de iluminat stradale instalate de Enel X este GDS Lighting, un partener global al companiei în furnizarea de corpuri de iluminat. Produsele instalate la Mașloc sunt fabricate în România, în fabrica din Arad a GDS Lighting.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pineberry, cămășile „no one without”

Articolul următor

Proprietarii clădirilor istorice nereparate din Timişoara au primit „cadou” de Crăciun supraimpozitări imense

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share