Energie Timiș

Enel X a redus la jumătate consumul de energie electrică al unei comune din Timiş, după ce a instalat LED-uri pentru iluminat stradal

O comună din judeţul Timiş, Maşloc, a reuşit să-şi reducă la jumătate consumul de energie electrică folosită la iluminatul stradal, după ce a finalizat un proiect de înlocuire a corpurilor de iluminat folosite, de tip vechi, cu altele de tip led. Lucrările, efectuate de Enel X România, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, au presuput instalarea de asemenea aparate de iluminat realizate în România, la Arad, în cadrul fabricii deţinute aici de un grup italian, GDS.

Procesul de modernizare a presupus înlocuirea aparatelor de iluminat existente, echipate cu surse de lumină cu descărcări în vapori de sodiu, cu 700 de aparate de iluminat stradale cu LED, de ultimă generatie. Lucrările de modernizare care au durat aproximativ o lună și jumătate au presupus instalarea de aparate de iluminat cu puterea de 82,4 W pe străzile principale și a unor produse cu o putere de 57,7 W pe străzile secundare.

„Acest proiect va aduce o serie de beneficii importante legate de reducerea cheltuielilor cu energia electrică și cu întreținerea sistemului de iluminat, și de creșterea gradului de confort și siguranță a locuitorilor din comuna noastră. Consider că acesta este un alt pas important pe care l-am făcut în cadrul planului de măsuri de eficientizare energetică pe care ne propunem să le implementăm în comuna Mașloc”, a declarat Ionel Lupu, edilul comunei Mașloc.

Echipamentele LED vor reduce semnificativ consumul de energie electrică și costurile de întreținere a sistemului de iluminat public. Astfel, estimările arată că necesarul de energie electrică pentru iluminatul public stradal al comunei va scădea cu aproape 45% (o reducere a consumului anual cu 139 MWh), chiar dacă numărul total de aparate de iluminat stradale instalate la Mașloc a crescut de la 663 la 700 de unități. Investiția urmează să fie amortizată în aproximativ trei ani.

„Prin proiectele noastre inovatoare din punct de vedere tehnologic, promovăm un consum mai eficient de energie în spațiile publice și ajutăm autoritățile locale să își scadă costurile cu energia electrică. De asemenea, oferim sprijin în implementarea conceptului de economie circulară, la nivelul strategiilor de dezvoltare urbană durabilă, începând de la consultanța oferită pentru alegerea celor mai eficiente soluții, la prezentarea beneficiilor pentru autoritățile locale și până la producerea aparatelor folosite, la nivel local”, a declarat şi Marius Chiriac, directorul Enel X România.

Producătorul aparatelor de iluminat stradale instalate de Enel X este GDS Lighting, un partener global al companiei în furnizarea de corpuri de iluminat. Produsele instalate la Mașloc sunt fabricate în România, în fabrica din Arad a GDS Lighting.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică.

Related posts

Profit record în primele șase luni pentru Hidroelectrica

Stefana Muresan

Zi fierbinte la ROMGAZ

Ligia Voro

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Dm drogerie markt investeşte 13 mil. euro într-un nou sediu şi centru de distribuţie în Timişoara

Stefana Muresan

Aeroportul din Timișoara, investiții de peste 14 milioane lei în 2017

Stefana Muresan

Investiție de 8,9 mil. lei în depozitul de gaze Depomureş

Stefana Muresan

O nouă benzinărie Rompetrol în valoare de 1,3 milioane de euro, deschisă la Timişoara ca parte a unor investiţii de un miliard de euro

Robert Bloancă

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Stefana Muresan

Banat Agro Vest lucrează 15.000 de ha

Stefana Muresan

Topul salariilor pe judeţe

Stefana Muresan

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Robert Bloancă

Vizita vicepremierului Ana Birchall la Departamentul Energiei

Stefana Muresan

Timișoara: Euro Sticks Group preia Knauf din Germania

Stefana Muresan

Italienii de la Tirrena Scavi au câștigat Centura de Sud a Timișoarei

Stefana Muresan

Timişorenii pot ajunge, cu avionul, pe litoralul românesc, de la jumătatea lui iulie

Robert Bloancă

Universitatea de Vest din Timișoara a premiat excelența. Gala Premiilor UVT și-a desemnat laureații ediției 2018

redactia

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

redactia

Recaş a ajuns la afaceri de 50 mil. euro şi continuă să crească

redactia

Trenurile de pe ruta Timişoara – Iaşi intră în lumea civilizată, după ce vor avea în compunere vagoane modernizate

Robert Bloancă

Biomasa, o afacere verde

Complexul Energetic Hunedoara, servicii de sistem de 400 de MW până în 2020

redactia

UVT, pe podiumul național în clasamentele RUR Reputation Ranking și RUR Academic Ranking

redactia

Spectacol cu roboți creați de liceeni în Timișoara

redactia

Viitorul energiei, văzut de la Sydney

Transilvania Business

Leave a Comment