Industrie Slider Ultimele stiri

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Tehnologia 5G este aproape. Noul standard de comunicații accelerează Internetul lucrurilor și favorizează Industria 4.0. Sistemele și senzorii de control de tipul celor integrați în instalații, utilaje și lanțuri logistice vor avea de câștigat de pe urma acestui transfer de date rapid și fiabil, în timp real. Pregătirea utilajelor pentru un sistem de comunicații de ultimă generație implică acceptarea tehnologiei 5G de către acestea. Acum Bosch vine cu soluția: noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION de la Bosch Rexroth are tehnologia 5G integrată și poate conecta o gamă largă de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicații. Soluția ctrlX AUTOMATION va fi prezentată în cadrul târgului comercial SPS din Nürnberg.

Bosch deschide calea către o nouă eră industrială

„5G va trece producția la următoarea viteză. Noua noastră platformă de automatizare, care acceptă tehnologia 5G, pregătește terenul și intră în noua eră industrială”, declară Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch și responsabil pentru tehnologia industrială. 5G este primul standard de comunicații conceput pentru a asigura conectivitate atât pentru persoane, cât și pentru Internetul lucrurilor. Noul standard are caracteristici impresionante: este de aproape 20 de ori mai rapid decât 4G, transferă date instantaneu, cu o întârziere cu o milisecundă, și este cu până la 99,9999% mai fiabil – recepționarea unui „transfer digital” devine certă, ca în cazul transmisiei prin cablu.

„5G reprezintă o revoluție și o componentă de bază importantă pentru fabrica viitorului”, afirmă Najork. În prezent, inginerii și proiectanții se confruntă cu provocările integrării tehnologiei 5G în propriile utilaje și produse. Bosch aduce soluția care răspunde nevoilor acestora: echipamentul hardware al noii platforme de automatizare poate fi dotat cu un modul 5G. Sistemul de operare și software-ul pentru ctrlX AUTOMATION acceptă tehnologia 5G de la bun început și asigură punerea rapidă în funcțiune. Soluțiile Retrofit sunt și ele disponibile pentru echiparea utilajelor existente cu noua tehnologie. Noua platformă de automatizare a Bosch Rexroth va fi lansată pe piață în 2020.

5G va reprezenta un factor de competitivitate pentru industria conectată

Experții estimează că, până în 2025, vor exista până la 70 de miliarde de dispozitive conectate în întreaga lume. Multe dintre acestea vor fi în domeniul producției, așadar tehnologia 5G va deveni un factor de competitivitate. Noul standard de comunicații va permite aplicațiilor care necesită conexiuni fără fir, de mare putere și extrem de fiabile, să fie integrate în siguranță și eficient în unitățile de producție. Acestea includ roboți mobili, vehicule de transport autonome și interfețe om-utilaj. De exemplu, lucrătorii care poartă ochelari dotați cu realitate augmentată pot accesa informații suplimentare în câmpul vizual, optimizând modul în care monitorizează și întrețin utilajele. Combinarea sarcinilor din lumea virtuală cu cele din lumea reală implică fluxuri de date în timp real. Iar aceasta este promisiunea 5G. „Această nouă formă de comunicare eclipsează tot ce știam până acum. Tehnologia 5G este primul protocol wireless care într-adevăr îndeplinește nevoile industriei producătoare”, declară Najork.

Bosch ocupă un loc de conducere cu industria 4.0 și 5G

Bosch dezvoltă fabrica viitorului. În acest sens, compania se bazează pe Industria 4.0. Compania testează și validează produsele la nivel intern înainte de a le face disponibile pe piață. De asemenea, tehnologia 5G este utilizată de către Bosch în aceeași măsură. Compania a prezentat primul său sistem de transport autonom, care acceptă 5G, ActiveShuttle, în cadrul Hannover Messe. Pentru a susține dezvoltarea continuă a propriilor fabrici, Bosch a solicitat de la Agenția Federală a Rețelor din Germania licențe 5G, pe care să le utilizeze pentru a instala rețele în campusul local. Mai mult, Bosch a preluat președinția Alianței 5G pentru Industrii conectate și Automatizare (5G-ACIA) la nivel global, cu scopul de a stabili un nou standard pentru tehnologia mobilă, care să îndeplinească nevoile industriei producătoare de la bun început.

Related posts

Sala polivalentă din Blaj va fi construită de italienii de la Frimat Spa Roma; contract de 32 mil. lei

redactia

Încep înscrierile în competiţia E.ON Energy Globe Award România 2018

Stefana Muresan

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Importantă sumă de bani în 2019 pentru agricultorii și crescătorii de animale

redactia

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

Primul tractor agricol românesc, lansat în toamnă, la Reghin

Ligia Voro

Tramvaie marca Astra Vagoane Călători pentru Cluj și Oradea

Stefana Muresan

ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa, avans de 2,4% în februarie

Stefana Muresan

Forța de muncă și impozitarea, dezbătute de antreprenorii din Sălaj

Nora Dumitrescu

Portfolio Farm Furculești, primul eveniment în câmp din 2020 pentru Corteva Agriscience

redactia

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

Roboţi umanoizi pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, incluși într-un proiect al UBB Cluj

redactia

Marea Britanie deschide Consulat Onorific în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Doi antreprenori au cumpărat o parte din uzina Roman Braşov pentru a face un parc de retail

Stefana Muresan

Digitalizare națională: Trei măsuri propuse de patronatul din IT pentru contracararea efectelor crizei economice

Ion Surdu

Tenaris: “Discuțiile cu guvernul pot crea un viitor mai optimist”

Nora Dumitrescu

11 șoferi au demisionat de la Aeroportul Internațional Sibiu

Papuc Irina

Colliers: Vânzările retailerilor de produse nealimentare au revenit la nivelul de dinainte de criza provocată de Covid-19, chiar dacă magazinele au fost închise în perioada stării de urgență

Transilvania Business

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Din fonduri europene, parc cu spații de agrement, sport și sănătate în Târgu Mureș

Ligia Voro

BMW, investiție de peste 1 miliard de euro la noua sa fabrică din Debrecen

Stefana Muresan

ANRE a publicat Ordinul: Românii cu fotovoltaice acasă pot vinde energia în reţea

redactia

Clinica de Pediatrie II din Cluj Napoca a inaugurat două camere sterile destinate copiilor cu afecţiuni oncologice

Stefana Muresan

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

redactia

Leave a Comment