Industrie Slider Ultimele stiri

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Tehnologia 5G este aproape. Noul standard de comunicații accelerează Internetul lucrurilor și favorizează Industria 4.0. Sistemele și senzorii de control de tipul celor integrați în instalații, utilaje și lanțuri logistice vor avea de câștigat de pe urma acestui transfer de date rapid și fiabil, în timp real. Pregătirea utilajelor pentru un sistem de comunicații de ultimă generație implică acceptarea tehnologiei 5G de către acestea. Acum Bosch vine cu soluția: noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION de la Bosch Rexroth are tehnologia 5G integrată și poate conecta o gamă largă de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicații. Soluția ctrlX AUTOMATION va fi prezentată în cadrul târgului comercial SPS din Nürnberg.

Bosch deschide calea către o nouă eră industrială

„5G va trece producția la următoarea viteză. Noua noastră platformă de automatizare, care acceptă tehnologia 5G, pregătește terenul și intră în noua eră industrială”, declară Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch și responsabil pentru tehnologia industrială. 5G este primul standard de comunicații conceput pentru a asigura conectivitate atât pentru persoane, cât și pentru Internetul lucrurilor. Noul standard are caracteristici impresionante: este de aproape 20 de ori mai rapid decât 4G, transferă date instantaneu, cu o întârziere cu o milisecundă, și este cu până la 99,9999% mai fiabil – recepționarea unui „transfer digital” devine certă, ca în cazul transmisiei prin cablu.

„5G reprezintă o revoluție și o componentă de bază importantă pentru fabrica viitorului”, afirmă Najork. În prezent, inginerii și proiectanții se confruntă cu provocările integrării tehnologiei 5G în propriile utilaje și produse. Bosch aduce soluția care răspunde nevoilor acestora: echipamentul hardware al noii platforme de automatizare poate fi dotat cu un modul 5G. Sistemul de operare și software-ul pentru ctrlX AUTOMATION acceptă tehnologia 5G de la bun început și asigură punerea rapidă în funcțiune. Soluțiile Retrofit sunt și ele disponibile pentru echiparea utilajelor existente cu noua tehnologie. Noua platformă de automatizare a Bosch Rexroth va fi lansată pe piață în 2020.

5G va reprezenta un factor de competitivitate pentru industria conectată

Experții estimează că, până în 2025, vor exista până la 70 de miliarde de dispozitive conectate în întreaga lume. Multe dintre acestea vor fi în domeniul producției, așadar tehnologia 5G va deveni un factor de competitivitate. Noul standard de comunicații va permite aplicațiilor care necesită conexiuni fără fir, de mare putere și extrem de fiabile, să fie integrate în siguranță și eficient în unitățile de producție. Acestea includ roboți mobili, vehicule de transport autonome și interfețe om-utilaj. De exemplu, lucrătorii care poartă ochelari dotați cu realitate augmentată pot accesa informații suplimentare în câmpul vizual, optimizând modul în care monitorizează și întrețin utilajele. Combinarea sarcinilor din lumea virtuală cu cele din lumea reală implică fluxuri de date în timp real. Iar aceasta este promisiunea 5G. „Această nouă formă de comunicare eclipsează tot ce știam până acum. Tehnologia 5G este primul protocol wireless care într-adevăr îndeplinește nevoile industriei producătoare”, declară Najork.

Bosch ocupă un loc de conducere cu industria 4.0 și 5G

Bosch dezvoltă fabrica viitorului. În acest sens, compania se bazează pe Industria 4.0. Compania testează și validează produsele la nivel intern înainte de a le face disponibile pe piață. De asemenea, tehnologia 5G este utilizată de către Bosch în aceeași măsură. Compania a prezentat primul său sistem de transport autonom, care acceptă 5G, ActiveShuttle, în cadrul Hannover Messe. Pentru a susține dezvoltarea continuă a propriilor fabrici, Bosch a solicitat de la Agenția Federală a Rețelor din Germania licențe 5G, pe care să le utilizeze pentru a instala rețele în campusul local. Mai mult, Bosch a preluat președinția Alianței 5G pentru Industrii conectate și Automatizare (5G-ACIA) la nivel global, cu scopul de a stabili un nou standard pentru tehnologia mobilă, care să îndeplinească nevoile industriei producătoare de la bun început.

Related posts

Grupul Banca Transilvania valorează peste 10 miliarde de lei

Stefana Muresan

În aprilie rata șomajului în Satu Mare a fost de 2,85%

Gruita Ienasoiu

România exportă cele mai multe viori din UE

Papuc Irina

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Cădere istorică pentru prețul petrolului: s-a prăbuşit la 30 de dolari pe baril

Papuc Irina

INS: Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete, în creștere în acest an

Papuc Irina

Austriecii de la ÖBB intră pe piaţa de transport călători din România, cu trenuri pe ruta Viena – Cluj Napoca

redactia

Baia Sprie și-a instalat Wi-Fi gratuit în oraș

Nora Dumitrescu

Ardealul, înțesat de mall-uri în 2020. Cum arată harta investițiilor

Nora Dumitrescu

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Stefana Muresan

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Papuc Irina

Cinci comune bihorene, cadastrate gratuit cu fonduri europene de către ANCPI

Traian Dan

Oxygen – prima agenție națională de comunicare ce își deschide birou la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Reabilitarea fostului cinematograf Libertatea din Oradea, 5 milioane de euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Go StarTech – provocarea lansată start-up-urilor tech de către GoTech World și Telekom Romania

Ligia Voro

O nouă structură va analiza cauzele ce împiedică companiile românești să acceadă pe piața altor state UE

Papuc Irina

Zboruri Tarom de la Iaşi către Cluj şi Timişoara, de la sfârşitul lunii martie

Stefana Muresan

CLINI-LAB. 25 de ani în spiritul laboratoarelor

Stefana Muresan

Grupul Mobexpert își redeschide, de astăzi, o parte din magazine. Urmează și reluarea activității fabricilor

Papuc Irina

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Stefana Muresan

Italia are un Consulat Onorific la Cluj

redactia

Leave a Comment