Ultimele stiri

ANCOM a aplicat sancțiuni de peste 1,6 milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă

ANCOM a anunțat astăzi aplicarea unor sancțiuni în valoare de 1,61 milioane de lei pentru trei operatori de telefonie mobilă, motivul fiind neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă. 

„În cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobilă în aproximativ 13.400 de localități, adică în toate localitățile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodată măsurați peste 246.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale. Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu și-a îndeplinit obligația de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puțin 98% din populația României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcție de procentul de acoperire atins de fiecare. Operatorii și-au asumat aceste obligații odată cu licențele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua această campanie de măsurători și în acest an și vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancțiuni până la îndeplinirea completă a obligațiilor asumate. Toate rezultatele măsurătorilor sunt disponibile pe www.aisemnal.ro“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Campania de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă s-a desfășurat în perioada mai – septembrie 2019. Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată, fiind parcurse drumuri accesibile, bulevardele și străzile principale, precum şi străzile secundare, astfel încât localitatea să fie cât mai omogen măsurată. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate.

„În urma măsurătorilor efectuate de Autoritate, Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 97.81% din totalul populației, Vodafone Romania – 97.76%, Telekom România Mobile Communications – 96.53%, iar RCS&RDS – 95.42%. Ținând cont de procentul atins de fiecare operator, am sancționat RCS&RDS cu amendă în valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei“, a precizat Cristin Popa.

Obligațiile operatorilor

Conform licențelor de utilizare a spectrului radio deținute, Orange, Vodafone și Telekom Mobile au avut obligația de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel puțin 98% din populația României prin intermediul rețelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019, anunță ANCOM.

Harta www.aisemnal.ro

Pentru ca toți utilizatorii să aibă acces la cele mai recente date privind acoperirea cu servicii de voce a tuturor operatorilor prezenți pe piața din România, ANCOM a realizat o hartă interactivă pe baza măsurătorilor efectuate în cadrul campaniei de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce mobilă.

Harta națională de acoperire cu servicii de voce mobilă – www.aisemnal.ro este platforma informatică cu ajutorul căreia utilizatorii pot afla exact care este gradul de acoperire, dar și nivelul de semnal 2G, 3G și 4G pentru fiecare dintre operatorii mobili activi pe piaţa din România. De la lansarea hărții aisemnal.ro și până în prezent, site-ul a avut peste 1,5 milioane de accesări.

Utilizarea hărții este facilă: pentru a vedea care este acoperirea cu semnal la nivel național, utilizatorii trebuie să aleagă un singur operator și să selecteze una sau mai multe tehnologii (2G, 3G sau 4G). Utilizatorii interesați de nivelul de semnal într-o anumită localitate, trebuie să selecteze localitatea de interes. De asemenea, harta permite și opțiunea de localizare pentru a vedea acoperirea cu semnal în locul în care se află utilizatorul. Prin intermediul hărții disponibile la adresa www.aisemnal.ro, cei interesați pot afla care sunt localitățile cu cel mai bun semnal mobil, dar și cele cu cel mai slab, nivelurile semnalului în interior și exterior sau care sunt zonele neacoperite cu semnal. Astfel, utilizatorii au o imagine completă și corectă asupra serviciilor de acoperire cu semnal mobil.

Foto: Youtube/ANCOM România

Related posts

Budapest at MIPIM 2017

Ionut Oprea

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

redactia

Global Vision începe lucrările pentru extinderea fabricii Huf Group de la Arad

Ionut Oprea

Sibiul vrea în Top 20 destinații europene

redactia

Lucrări de 36 mil. lei pentru execuția parcării subterane din centrul Oradiei, scoase la licitație

Stefana Muresan

Timișoara va avea o nouă maternitate. Investiție de peste 50 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

1.520 km de infrastructură și 20.300 de clădiri racordate de Netcity Telecom

Ligia Voro

Investiţii de peste două sute de milioane de euro, realizate în acest an în Portul Constanţa

redactia

143 de ani de la inventarea telefonului. Care au fost primele cuvinte rostite la aparatul magic

Stefana Muresan

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Castelului Corvinilor, 5 milioane euro din fonduri europene

redactia

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt: Relațiile româno-germane sunt unice

redactia

„Telemea de Sibiu” devine produs protejat în UE. Comisia Europeană a informat când se va întâmpla

Papuc Irina

Slănină cu aur granulat de 24k, praline cu ciocolată și slănină și ecler cu cremă de jumări, la Cluj Napoca

redactia

Banca Transilvania asigură 30% din tranzacțiile de la bursa românească

Nora Dumitrescu

100.000 euro pentru pensiuni și restaurante prin programul „ELECTRIC UP”

Traian Dan

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, noul preşedinte al Academiei Române

Stefana Muresan

Japonezii de la Roki, cu clienți precum General Motors, Nissan şi Mazda, deschid o fabrică la Arad

Stefana Muresan

Hidroconstrucţia, contract de peste 12 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Alba, cu finanțare europeană

redactia

Abonamente digitale la spatii de lucru, oriunde?

Ionut Oprea

Corneliu Florin Buicu: Primele 300 de noi ambulanțe, distribuite către serviciile de urgență din țară

redactia

Comisia von der Leyen, aprobată de Parlamentul European

Ligia Voro

Lungimea autostrăzilor a crescut cu 5,2%, respectiv cu 43 km în anul 2019

Traian Dan

Maramureșul va accesa bani europeni pentru gestionarea deșeurilor

Nora Dumitrescu

Acces la finanțare pentru IMM-uri, autorități locale sau proiecte de infrastructură. Statul vrea să creeze Banca Națională de Dezvoltare

Ion Surdu

Leave a Comment