Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul are 27 de proiecte pe fonduri UE

Reședința de județ a Sălajului a accesat aproape 30 de proiecte cu bani de la Uniunea Europeană (UE). Ultimul vizează amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate.

Primăria Zalău a parafat mai multe contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

În cadrul primului proiect se vor amenaja spații verzi pe 10 terenuri abandonate sau degradate: cartierul Meseș – str. Corneliu Coposu; cartierul Dumbrava – str. V. Deleu, S. Bǎrnuţiu, General Dragalina; cartierul Brădet – Coada Lacului, G. Doja și B. P. Hasdeu; Aleea Digului; străzile Oborului, Viitorului; dispensarele CFR 1 şi 2.

Contractul de finanțare este de 15,6 milioane de euro, cu taxa pe valoarea adăugată. “Am semnat încă două contracte de finanțare din fonduri europene, valoarea lor fiind de 20,1 milioane de lei. Transformarea terenurilor abandonate sau degradate în spații verzi înseamnă un ambient plăcut în orașul nostru”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Alt nou contract prevede reabilitarea unei grădinițe, cu 4,5 milioane de lei, cu TVA, având ca beneficiari 114 copii. În actualul exercițiu financiar 2014-2020, municipiul are semnate 27 de contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Pentru șase dintre acestea este finalizată execuția lucrărilor sau serviciilor; 14 au contracte de execuție a lucrărilor în derulare, iar pentru 7 sunt în derulare achizițiile de lucrări, urmând, ca după finalizarea procedurilor, să fie demarată execuția acestora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cora, proiect mixt la Cluj: hotel, office & mall? Proiect in dezbatere.

Articolul următor

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share