București Finante-banci Ultimele stiri

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Creanțele financiare ale sectorului „Administrații publice” (S.13), exprimate ca pondere în produsul intern brut, au crescut cu 1,1 puncte procentuale, ajungând la 23,5 la sută. Depozitele și numerarul administrației publice au scăzut cu 0,4 puncte procentuale, până la 5,4 la sută din PIB, pe seama plăților de rate și dobânzi în contul datoriei publice și a cheltuielilor curente, anunță BNR. Datele sunt provizorii.

Deținerile de acțiuni și alte participații ale statului au crescut cu 1,8 puncte procentuale, pe seama creșterii prețului acțiunilor deținute de stat la Bursa de Valori, ajungând la 10,2 la sută din PIB. Poziția „alte conturi de primit” a scăzut cu 0,3 puncte procentuale și a reprezentat 7 la sută din PIB în trimestrul III 2019.

Angajamentele financiare ale sectorului „Administrații publice” (S.13) exprimate ca pondere în produsul intern brut au crescut cu două puncte procentuale, ajungând la 44,1 la sută în trimestrul III 2019, în comparație cu 42,1 la sută din PIB în trimestrul III 2018. Titlurile de natura datoriei, în lei și valută, au crescut în perioada analizată cu 3,8 puncte procentuale (până la 31,5 la sută din PIB), consemnând un ritm mai accelerat al emisiunilor (în special în cazul titlurilor de natura datoriei pe termen mediu și lung) față de ritmul răscumpărărilor. Poziția „alte conturi de plătit” a scăzut cu 1,2 puncte procentuale, până la 7 la sută din PIB. De asemenea, soldul creditelor angajate s-a situat la 4,8 la sută din PIB la finalul trimestrului III 2019, în scadere cu 0,7 puncte procentuale.

Sectorul „Administrații publice” (S.13) a înregistrat necesar de finanțare în ambele perioade analizate, respectiv de 0,8 la sută din PIB în trimestrul III 2019 și 0,5 la sută din PIB în trimestrul III 2018.

Subsectorul „Administrația centrală” (S.1311) a avut necesar de finanțare atât în trimestrul III 2019 (0,7 la sută din PIB), cât și în trimestrul III 2018 (0,6 la sută din PIB). Subsectorul „Administrațiile locale” (S.1313) a înregistrat necesar de finanțare în ambele trimestre analizate, respectiv de 0,02 la sută din PIB în trimestrul III 2019 și de 0,04 la sută din PIB în trimestrul III 2018.

Subsectorul „Administrațiile de securitate socială” (S.1314) a înregistrat un necesar de finanțare de 0,1 la sută din PIB în trimestrul III 2019, în timp ce în trimestrul III 2018 înregistra o capacitate de finanțare de 0,1 la sută din PIB.

Related posts

Top managementul Draxlmaier s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania finanțează achiziția Profi

Stefana Muresan

Direcția de drumuri a demarat lucrări de estetică pe arterele din Cluj

Nora Dumitrescu

NO! HAI în Africa, cu mureșenii Adi, Călin și Ovidiu. Caritate și aventură: Budapest-Bamako Rally

Ligia Voro

Din cauza COVID-19 s-au amânat târgurile de turism din Iaşi şi Braşov

Papuc Irina

Romgaz a semnat contractul pentru o nouă centrală termoelectrică la Iernut

Ligia Voro

Transalpina se închide sâmbătă și duminică, între Novaci și Rânca!

Ligia Voro

Prima conferinta a spatiilor de coworking din Moldova

Ionut Oprea

Pod nou peste Crișul Repede în Oradea, investiție de peste 10 mil. lei

redactia

Jeffrey Sachs, cel mai bun profesor de economie din lume, laudă direcțiile de dezvoltare ale Clujului

Stefana Muresan

Angajații din construcții vor avea, din februarie, un salariu cu 25% mai mare

redactia

România, supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Stefana Muresan

Peste 50 milioane de euro investiţi în zona centrală a Aradului

Stefana Muresan

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

CSR Overview

Ionut Oprea

Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council

redactia

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Studiu INACO: România nu ține pasul cu digitalizarea serviciilor publice europene. Doar 10% din populație are competențe digitale

Papuc Irina

Județul Covasna, promovat în Daily Mail cu imagini uimitoare din dronă

redactia

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

Robert Bloancă

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

redactia

Leave a Comment