Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Cluj a achiziționat o euronavă fără pilot

Forul administrativ județean din Cluj a cumpărat pentru Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo, subordonat acestuia, două noi echipamente de ultimă generație.

În valoare de 130.000 de lei, ele sunt esențiale pentru buna desfășurare a misiunilor salvamontiștilor clujeni și utile în operațiunile de căutare și salvare.

Începând cu chiar primele zile ale anului, salvamontiștii clujeni au în dotare și pot folosi în intervenții un nou vehicul pentru sarcini utilitare side by side Polaris Ranger XP 1000, ce va fi utilizat pentru misiuni în zone accidentate, atât iarna, cât și vara.

Exclusiv off road, vehiculul deservește zona Beliș – Fântânele și domeniul schiabil din Mărișel și poate fi folosit și la transportul victimelor. Pentru eficientizarea operațiunilor de căutare a persoanelor dispărute, a fost achiziționată o dronă cu termoviziune DJI Mavic Entreprise Dual.

Acest tip de euronavă fără pilot este utilă pentru căutarea dispăruților, inclusiv pe timp de noapte, grație performantei camere cu termoviziune ce poate detecta de la înălțime persoana căutată și transmite salvatorilor poziția exactă a acesteia.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ARL- Strabag a finalizat un drum de 14 km din Maramureș

Articolul următor

Noi destinații de vacanță de la Aeroportul Internațional Sibiu, începând cu 2020

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share